Kadınlar da Tarhan diyor!

Anadolu Kadınları Platformu cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili tavrını açıkladı. Kadınlar da "Adayımız Emine Ülker Tarhan!" dedi.

Kadınlar da Tarhan diyor!

CHP ve MHP Genel Başkanlarının, Cumhurbaşkanı adayı olarak açıkladığı Ekmeleddin İhsanoğlu ismine bir itirazda Antalyalı kadınlardan geldi. Siyasi parti, demokratik kitle örgütü ve gönüllülerden oluşan Anadolu Kadın Platformu yalnızca itiraz etmedi, adayını da açıkladı; Kadınlar da "Emine Ülker Tarhan cumhurbaşkanı adayımızdır." dediler. Milletvekillerine seslenen kadınlar tarihi görevi yerine getirmelerini isteyerek, Tarhan'ın adaylığı için atılacak imzaların takipçisi olacaklarını duyurdular.

Adayımız Emine Ülker Tarhan Çünkü...

Güllük PTT önünde bir araya gelen temsilci kadınlar adına açıklamayı Ayşe Sevil Kuru yaptı. Kadınların Cumhurbaşkanı adaylığı için kırmızı çizgilerini tam bağımsızlık, laiklik, Cumhuriyet ve Atatürk ilkelerinden taviz vermemek olarak açıklayan Kuru, "Adayımız Emine Ülker Tarhan'dır!" dedi. Kuru şunları söyledi: "Şanlı tarihimizle özleşmiş ülkemizi dünya devletleri ailesi içinde 'Yurtta sulh cihanda sulh!' ilkesi başta olmak üzere tam bağımsız, laik demokratik Cumhuriyetimizi savunan, Atatürk ilkelerinden taviz vermeyen kişiliği ile Çankaya'da bizleri ve ülkemizi temsil edecek olan cumhurbaşkanı adayı olarak Emine Ülker Tarhan'ı görmek istiyoruz. Ama bize gösterilen Ekmeleddin İhsanoğlu'nu da hiç tanımıyoruz."

Yaptı Bitti Oldu Demek Cumhuriyete En Büyük Saygısızlıktır

Cumhurbaşkanı adayının adil, herkesi kucaklayan ve cumhurun istediği şekilde olmasını istediklerini kaydeden Kuru, yalnızca aday açıklamakla kalmayacaklarını, CHP Genel Merkezi'nden ilçe başkanlıklarına kadar mail, telgraf, telefon açarak ve mektup göndererek eylemlerini sürdüreceklerini belirtti. Mesajlarında halkın istediği bir cumhurbaşkanını aday gösterilmesi gerektiğini ileteceklerini belirten Kuru, "'Yaptı, bitti, biz karar verdik, bu oldu.' demek Cumhuriyet'e en büyük saygısızlıktır." diye konuştu.

Milletvekillerine Seslendiler; Tarihi Görevinizi Yapın

Tarhan'ın aday olması halinde ancak Cumhuriyet'i Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte kuran ninelere olan borçlarını ödemiş olacaklarını vurgulayan Kuru, milletvekillerinden tarihi görev olarak nitelediği Tarhan'ın aday gösterilmesi için, gereken imzaları atmalarını istedi. Kuru, "Cumhurbaşkanı adayımız Emine Ülker Tarhan'dır. Vekillerimizden de bu tarihi görevi yerine getirmelerini istiyoruz. Onlara güveniyoruz. Vekillerimizin imzalarının da takipçisiyiz." ifadelerini kullandı.

Fedakarlık Değil Yanlışlıktır, Acilen Düzeltin

Platform gönüllülerinden Özlem Yılmaz da 'fedakarlık' adı altında yapılan yanlışın sürdürülmesini istemediklerini belirterek yanlıştan dönülmesini istedi. Yılmaz, "Bu bir fedakarlık değildir. Bu bir yanlıştır. Böyle bir aday çıkarmak, her grubu bir çatı adayı altında toplamaya çalışmak fedakarlık değildir. CHP'nin kuruluşundan bu güne gelen, o Altı Ok'a karşı yanlışlıktır. Bu yanlışlıktan ivedilikle dönülmesini talep ediyoruz." diye konuştu.

Anadolu kadınlarının ninelerinin vatan koruma görevlerine devam etmekte olduğunun vurgulandığı açıklamanın ardından kadınlar Emine Ülker Tarhan'ın adaylığı için çalışmalarına başlamak üzere alandan ayrıldılar.

Haber: Devrim Dönmez Koçak - Fotoğraf: Merve Demirağ/ ANTALYA

ulusalkanal.com.tr

cumhurbaşkanı emine ülker tarhan kadınlar cumhurbaşkanlığı seçimi Ekmeleddin İhsanoğlu