Arık: Kayıt için gittiğimiz okulun müdürü, "yeterli alt yapımız yok" dedi

CHP Milletvekili Çetin Arık, otizimli olan eğitim çağındaki çocukların sorunlarına ilişkin açıklamalar yaptı. Arık, meslek lisesini kazanan otizmli kızının kayıt işlemleri için gittikleri okulda yeterli alt yapı olmadığı gerekçesiyle geri çevrildiklerini söyledi. Her 68 çocuktan birinin otizmli doğduğunu belirten Arık, okulların yeterli alt yapıya kavuşturulması için hükümete çağrı yaptı.

Arık: Kayıt için gittiğimiz okulun müdürü, "yeterli alt yapımız yok" dedi

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, gözlerden kaçan, ancak okulların açılmasıyla gündeme gelen eğitim çağındaki otizimli çocukların sorunları hakkında Meclis'te açıklamalar yaptı.

Otizmle mücadele eden ve meslek lisesi sınavını kazanan kızı Tuğçe ile kameralar karşısına geçen Arık, otizmli çocukların okullarda yaşadığı sıkıntıları dile getirdi.

Otizmli çocukların haftada en az 40 saat ders alması gerektiğine dikkat çeken Arık, Türkiye'de ise bu sürenin daha kısa olmasından şikayetçi.

Aynı zamanda tıp doktoru olan Çetin Arık, her 68 çocuktan birinin otizmli doğduğuna hatırlatarak, sorunların giderilmesi için hükümeti göreve çağırdı.

ulusalkanal.com.tr