'Kılıçdaroğlu, direnme talimatını Pensilvanya'dan alırsan hesabını sorarız'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AKP grup toplantısında iç güvenlik tasarısına karşı çıkan muhalefet partilerini hedef aldı. Üç partinin arkasında da F tipi örgütün olduğuna işaret eden Davutoğlu, Pensilvanya'nın Türkiye'de kaos çıkarmak istediğini söyledi. Başbakan, Kılıçdaroğlu'nun tasarıya karşı direnme çağrısı talimatını da Pensilvanya'dan aldığını savundu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun partisinin grup toplantısında konuştu. Davutoğlu'nun görüşmeleri 1 hafta sonraya ertelenen iç güvenlik yasa tasarısı ile ilgili CHP, MHP ve HDP'ye seslendi. Davutoğlu, "işte hodri meydan! Kılıçdaroğlu, Bahçeli, Demirtaş üçüzler. Tabii arkalarındaki 4'üncü gücü kastetmiyorum, onlarla muhatap olmayız, ama siz siyasi partisiniz. Hadi 1 hafta içinde getirin, düşünceniz neyse getirin, heybenizde ne varsa getirin." dedi.

Davutoğlu, tasarıya karşı çıkan muhalefet partilerinin arkasında F tipi örgütün olduğunu söyledi.

Başbakan, Kılıçdaroğlu'nun tasarıya karşı direnme çağrısı talimatını da Pensilvanya'dan aldığını savundu.

Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun konuşması ile Fethullah Gülen'in New York Times gazetesinde yazdığı makalenin paralel olduğunu belirtti.

Makalenin içeriğine de dikkat çeken Davutoğlu, Türkiye'yi sözde Ermeni soykırımı ile köşeye sıkıştırmak için Fethullah Gülen'in hem Amerika'ya hem de Kılıçdaroğlu'na işaret fişeği verdiğini savundu.

ulusalkanal.com.tr

chp hdp AKP fethullah gülen kemal kılıçdaroğlu Başbakan Ahmet Davutoğlu