Erzincan tulum peynirinin lezzet sırrı
Türkiye'nin başlıca peynir türlerinden olan Erzincan Tulum Peyniri, lezzetini 3 bin rakımlı yaylalarda beslenen koyun ve keçi türlerinden alıyor. Coğrafi işaretli Erzincan tulum peyniri, 3-4 aylık olgunlaşma sürecinin ardından satışa sunulmaya başlıyor.
Kahvaltı sofralarına lezzet katan Erzincantulum peyniri, yolculuğuna 3 bin rakımlı yaylalarda başlıyor.
Erzincan tulum peynirinin sütü, yaz sezonunda zengin bitki örtüsüne sahip yaylalarda beslenen koyun ve keçilerden elde ediliyor. Üretimde doğal maya ve yöreye özgü Kemah tuzu kullanılıyor. Daha sonra kentteki tesislere ulaştırılan peynirin pamuklu bez torbalarda suyu çıkarılıyor. Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürü Murat Şahin süreci anlattı.
Coğrafi işaret tesciline sahip Erzincan tulum peyniri, kent ekonomisine önemli katkı sağlıyor.
Ancak piyasada Erzincan tulum peynirinin taklitleri de bulunuyor.
Kentteki 28 tesiste üretilen Erzincan tulum peyniri, 3-4 aylık olgunlaşma sürecinin ardından satışa sunulmaya başlandı. Erzincan yaylarından çıkan bu yöresel lezzet, Türkiye'nin yanısıra Irak'ta da alıcı buluyor.