Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu harekete geçti

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, özel görevli mahkemelerin dinleme kararlarını mercek altına aldı. Dinleme kararlarına imza atan hakim ve savcılar soruşturulacak. 2010 Ocak ayından, özel görevli mahkemelerin kaldırıldığı Mart 2013’e kadar alınan 1 milyon 216 bin 313 dinleme kararı inceleniyor.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu harekete geçti

Hakimler ve Savcılar Kurulu, Türk Ordusu'na ve İşçi Partisi'ne kumpas davalarında önemli görevler üstlenen özel görevli mahkemeler için harekete geçti. Dinleme kararlarının altına imza atan hakim ve savcılar mercek altına alındı.

Yenişafak gazetesinin haberine göre, yasadışı dinleme skandallarıyla ilgili denetleme başlatan HSYK'nın soruşturması özel yetkili mahkemelere kadar uzandı. ES

Soruşturmada bu mahkemelerin 1 milyon 216 bin dinleme kararına imza attığını belirledi. Dinleme kararları da 2010 yılı ile 2013 yılları arasındaki dönemi kapsıyor.

HSYK müfettişleri, dinleme kararlarını veren hakimlerin usulüne uygun hareket edip etmediğini araştıracak. Usulsüzlük yaptığı tespit edilen hakim ve savcılarla ilgili inceleme başlatılacak.

ulusalkanal.com.tr

hsyk işçi partisi tsk soruşturma özel görevli mahkemeler Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu kumpas