Efkan Ala, PKK ile FETÖ'nün işbirliğini açıkladı

İçişleri Bakanı Efkan Ala, PKK ile FETÖ'nun işbirliğini ortaya koyan belgelere ulaştıklarını açıkladı. Ankara'da bir grup gazeteciye konuşan Ala, iki terör örgütünün birlikte Suriye sınırından Türkiye'ye bomba sevkiyatı yaptığını söyledi. Ala, "Aralarındaki işbirliği şaşırtıcı değil" diye konuştu.

Efkan Ala, PKK ile FETÖ'nün işbirliğini açıkladı

Darbe girişiminde PKK ile FETÖ birlikteliği bir kez daha kanıtlandı.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, bastırılan Fethullahçı terör örgütünün darbe girişimini dikkat çeken notlarla bir grup gazeteciye değerlendirdi.

Ala, PKK ile FETÖ'nun işbirliğini ortaya koyan belgeler bulduklarını açıkladı.

İki terör örgütünün telsiz konuşmalarının ele geçirildiğini söyleyen Ala, PKK'lı teröristlerin FETÖ mensuplarından bilgi aldığını vurguladı.

Akılları durgunluk veren bir olayı anlatan Ala, teröristlerin Suriye sınırından Türkiye'nin içlerine kadar bomba transferi yaptığına dikkat çekti, transfer işlemlerine ise bir jandarma astsubay ile bir subayın yardım ettiğine dair bilgilere ulaştıklarını belirti, "Aralarındaki işbirliği şaşırtıcı değil" dedi.

Bakan Ala "istihbarat zayıflığı" tartışmalarına da değindi. Bir gazeteci Ala'ya "MİT eleştiriliyor ama polis bir istihbarat alabildi mi? Emniyet Genel Müdürü saat 16.00'da öğrenseydi darbe girişimi engellenebilir miydi?" diye sordu.

Ala soruya, "Eğer önceden, o saatte bizim haberimiz olsaydı çok şey değişirdi. Bütün her tarafı haberdar edip, her tarafta biz harekete geçerdik" yanıtını verdi.

Olay gecesi Erzurum'dan Ankara'ya geldiğini söyleyen Ala, Güneydoğu ve Karadeniz'de bulunan 3000 özel hareketçiyi darbe girişimini durdurmak için harekete geçirdiklerini söyledi, 1500 özel hareketçiyi Ankara Esenboğa Havalimanına inemediği için Nevşehir'e, 1500 kişiyi de İstanbul'a gönderdiklerini ifade etti.

İçişleri Bakanı, Jandarma'nın istihbaratı ve kadroları dahil bütünüyle İçişleri Bakanlığı'na bağlayıp, Türkiye'nin ihtiyaçları doğrultusunda istihbaratın yeniden yapılanacağını önerdi.

ulusalkanal.com.tr