Beyran soğuk algınlığına karşı birebir

Beyran, Gaziantep’in geleneksel yemeklerinden. Kente gidecek olan herkese ‘beyran içmeden dönme’ diye öneriliyor. Bu ilgiyi de hem tadı hem de soğuk algınlığına karşı direnç kaynağı olmasıyla, hak ediyor

Saray mutfağından günümüze uzanan bu lezzetin adı Beyran

Beyran’ın o eşsiz lezzetine, lezzet katacak olmazsa olmazları var. Sarımsak ve karabiber bunların başında geliyor. Karışıma eklenip iyice kaynatılıyor. Sonrasında da kemik yağı takviye ediliyor.

Masalara servis edilmeden önce de tadımlık et ve dil kavurmayla zenginleştiriliyor. Limon ve mevsimlik yeşillikler de, o özel tada eşlik ediyor. Bir kez tadan da, bir daha vazgeçemiyor.

Soğuk havalar hastalıklara davetiye çıkartıyor. Anne çorbası gibi, beyran da o soğuğa karşı direnç arttırıyor. Ustası bu şifayı bakın nasıl anlatıyor…

Beyran, UNESCO tarafından koruma altına alınan lezzetlerden… Gaziantep’e yolunuz düşerse siz de beyranı listenize eklemeyi unutmayın…

HABER-KAMERA: EKREM DEMİR

ulusal.com.tr

​Gaziantep beyran