Teröre destek veren belediye başkanlarının yerine atama yapılacak

Hükümet, 75 maddelik Torba Yasayı Meclis'e gönderdi. Tasarıya göre İçişleri bakanı ve valiler teröre destek veren belediye başkanlarının yerine atama yapabilecek. Şehit yakınlarına yeni haklar verilecek. Atatürk Orman Çiftliği’ne yapılacak yapılar ise yasal kısıtlamalara tabi olmayacak.

Teröre destek veren belediye başkanlarının yerine atama yapılacak

Teröre destek veren belediye başkanlarının yerine atama yapılacak. Şehit yakınlarına yeni haklar verilecek. Atatürk Orman Çiftliği ise ranta açılacak.

Hükümet 75 farklı yasayı içeren Torba Yasayı Meclis’e gönderdi.

Tasarıya göre terör örgütlerine yardım ve yataklık suçları nedeniyle görevinden alınan belediye başkanlarının yerine atama yapılabilecek. Atamaları büyükşehir ve illerde İçişleri Bakanı, ilçelerde ise vali yapacak.

Şehit eş ve çocukları, özel tüketim vergisi ödemeden araç alabilecek. Şehidin eşi ve çocuğu olmaması halinde bu hakkı, anne veya babası kullanabilecek.

Tasarıyla Atatürk Orman Çiftliği de ranta açılıyor. Çiftliğe Ankara Büyükşehir Belediyesi temapark ve hayvanat bahçesi yapabilecek. Çiftlik alanına yapılacak yapılar kültür ve tabiat varlıklarını koruma yasası ve diğer mevzuattaki kısıtlamalara tabi olmayacak. Ankara Büyükşehir Belediyesi, bu alan içindeki işletmeleri, 29 yıl süreyle üçüncü şahıslara kiralayabilecek.

Torba Yasa, yarı zamanlı çalışan gençlere sağlık güvencesinin kapsamını da genişletiyor.

Bu düzenleme sayesinde sadece gençler değil 30 günden az çalışan herkes bu haktan yararlanacak.

Torba yasa yüz binlerce iş yerini ilgilendiren iş güvenliği uzmanı ve hekim bulundurma zorunluluğunu da 1 Temmuz 2017'ye kadar uzatıyor.

ulusalkanal.com.tr