Ankara'yı vuran uçaklar Diyarbakır'dan havalandığı belirlendi

Bozguna uğratılan Amerikancı darbe tezgâhında, Ankara'yı bombalamakta kullanılan jetlerin, Diyarbakır 8'inci Jet Ana Üs Komutanlığı’na ait olduğu belirtildi. NATO ve ABD'nin de aktif olarak kullandığı hava üssünden, 12 pilotun 6 savaş uçağı ile kalkışma girişimine destek verdiği ifade edildi

Ankara'yı vuran uçaklar Diyarbakır'dan havalandığı belirlendi

15 Temmuz gecesi o jetler ile, Meclis, Cumhurbaşkanlığı ve halkın üzerinde bombalar yağdırılmıştı.

Bastırılan Fethullahçı terör örgütünün darbe girişiminde, Ankara'yı yerle bir etmek için kullanılan jetlere dair çok önemli bir ayrıntı ortaya çıktı.

Darbe girişiminde kullanılan 6 jetin 12 pilot tarafından Diyarbakır 8'inci Jet Ana Üs Komutanlığı’ndan kalktığı öğrenildi.

Üs'teki görevli komutana, "Terörle mücadele" için jetleri kullanacakları yalanını söylediği ifade edilen pilotların, izinsiz şekilde havalandıkları ifade edildi.

Jetlerin havalanırken, bir yolcu uçağının da tehlikeye attığı da iddia edildi. Düşmekten ise son anda kurtulduğu öne sürüldü. Üs'ten 2 savaş uçağının da izinsizce kalkan 6 jeti indirmek için havalandığı bildirildi.

Savaş uçaklarının kaldırıldığı hava üssünü NATO ve ABD de IŞİD'le mücadele bahanesiyle aktif olarak kullanıyor.

NATO güçlerinin en yoğun bulunduğu bir diğer hava üssü de Adana'daki İncirlik. Kalkışma girişiminde bulunan teröristler, darbe saldırılarında kullandıkları jetlerin havada yakıt ikmalini sağlamak için İncirlik'ten kalkan tanker uçaklar destek olmuştu.

Darbecilerin Ankara'da kullandığı karargah ise Akıncı Hava Üssü olmuştu.

ulusalkanal.com.tr

ankara diyarbakır uçak