Milli Piyango’nun satışı için geri sayım başladı!

Milli Piyango’nun satışı için geri sayım başladı. Şans oyunlarının 10 yıllık lisans devri ihalesine girmek için için ön yeterlilik alan şirketler belli oldu. İhale, piyango, şans topu, on numara, Süper Loto ve Sayısal Loto gibi oyunların lisanslarını içeriyor.

Milli Piyango’nun satışı için geri sayım başladı!

Hükümet, "Şans Oyunları" özelleştirmesinde gaza bastı. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın yürüttüğü çalışmalarda ön yeterlilik alan şirketler belli oldu.

Şans Oyunları'nın 10 yıl süreyle lisans devri ihalesini almak için Çek Cumhuriyeti merkezli KKCG'nin yer aldığı konsorsiyum, Net Şans Oyunları Yatırım-Hitay Yatırım Holding ortak girişim grubu ve Turkcell'in de ortağı olduğu Inteltek ön yeterlilik aldı.

Yatırım grubu KKCG, Emma Capital ve İtalyan şans oyunları şirketi GTECH ile Milli Piyango ihalesine teklif vereceğini açıkladı. Açıklamada, 3'lü konsorsiyumda bir Türk ortağın da yer alabileceği belirtildi.

Şans oyunlarının özelleştirilmesi ihalesi, piyango, hemen kazan, şans topu, on numara, Süper Loto ve Sayısal Loto adlı oyunların lisanslarını içeriyor.