Bütçe görüşmeleri devam ediyor: MHP'den "Anayasa Çalışması" tepkisi

Meclis Genel Kurulu’nun 12 günlük bütçe maratonu devam ediyor. Genel Kurul görüşmelerinin ikinci gününde Kültür ve Turizm Bakanlığı, Anayasa Mahkemesi ve Sayıştay’ın 2021 yılı bütçesi ele alındı. Görüşmelerde CHP, HDP, İyi Parti ve Saadet Partisi'nin hazırladığı anayasa çalışması gündeme geldi. Anayasa çalışması iddiasına tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, ''Hazırlasınlar, Türk toplumumuzla paylaşsınlar, herkes de kimin ne olduğunu görsün" dedi.

Bütçe görüşmeleri devam ediyor: MHP'den "Anayasa Çalışması" tepkisi

MeclisGenel Kurulu’nda 2021 yılı bütçesinin görüşmeleri devam ediyor.

Meclis Genel Kurulu’nda 2021 yılı bütçesinin tümü üzerindeki konuşmaların ardından birinci tur görüşmeleri başladı. Meclis, Anayasa Mahkemesi, Sayıştay, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ve bakanlığa bağlı kurumların bütçeleri ele alındı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na 2021 yılı için yaklaşık 6 milyar 826 milyon lira ayrıldı.

Birinci turda konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, 4 siyasi partinin birlikte yaptığı iddia edilen anayasa çalışmasına tepki gösterdi. Yıldız, terör örgütü PKK'nın arzuladığı şekilde bir anayasa taslağı ya da yol haritasını gizleyenlerin bunu gizlemelerine gerek olmadığını söyledi.

Anayasa’nın ilk 4 maddesinin değiştirilemeyeceğini de vurguladı Yıldız. Anayasa çalışması için “Hazırlasınlar, Türk toplumumuzla paylaşsınlar, herkes de kimin ne olduğunu görsün" dedi.

İyi Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı ise Anayasa ve Sayıştay'ın işlevini yitirme noktasına geldiğini öne sürdü. Subaşı, AYM’nin OhalKHK'ları konusunda gerekli denetimi yapamadığı için birçok kişinin görevlerine dönemediğini savundu.

Meclis Genel Kurulu’nda çarşamba günü ise Adalet Bakanlığı, Danıştay, Yargıtay, Hakim ve Savcılar Kurulu gibi önemli bütçeler tartışılacak.

chp mhp ak parti İyi Parti meclis milletvekili khk AYM ohal kültür ve turizm genel kurul