Ambalajı farklı içi aynı! İşte HDP'nin gerçek yüzü

Çeşitli kesimler, seçimlere sayılı günler kala HDP'ye baraj atlatmak için her türlü kampanyaya hız verdi. Selahattin Demirtaş da bu konuda üstüne düşen rolü, ekranlarda barış yanlısı bir hava çizerek oynamaya gayret ediyor. Peki, bu algı operasyonlarıyla Türk Milletine unutturulmak istenen Demirtaş gerçekte kim? Dilinden düşürmediği "barış"ı gerçekten destekliyor mu? İşte unutturulmaya çalışılan HDP gerçeklerinden kısa bir kesit.

Ambalajı farklı içi aynı! İşte HDP'nin gerçek yüzü

Selahattin Demirtaş... Terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin Eş Genel Başkanı.

7 haziran seçimleri öncesi makyajlanıp ambalajı değiştirilerek ekrana sürüldü. Bazen eline bir saz verilerek çıkarıldı ekrana, bazen bir barış elçisi.

Seçilmiş medya kurgulanan oyunu başarıyla sahneye koyup algı operasyonlarını yaparken, Demirtaş yapılan onca makyaja yapılan onca tekrara rağmen gerçek yüzünü gizleyemedi.

İşte stüdyoya girip seslendirdiği seçim şarkısı. Demirtaş aslında o şarkıyı ezbere biliyordu. Kağıttan okuduğu kendi gibi makyajlanmış henüz aşina olmadığı o süslü sözlerdi.

Bu da Demirtaş'ın ezbere bildiği, mehmetçiğe leş denilen Türk milletine nefret kusan o şarkının orijinal hali.

Sözde barış elçisinin ilk açığı da değildi bu. Kameraların kaydettiği Türk Milletine adeta kin kustuğu o görüntüler hâlâ akıllarda.

Kandil'de mehmetçiğe kurşun sıktığı yıllarda çekilmiş pozlarıyla övünen Demirtaş, askerlerine kurşun sıktığı Atatürk Türkiye'sine, Cumhurbaşkanı adayı oldu. Kendisine Türk Bayrağı ile ilgili sorulan soruya işte böyle alaycı tepki gösterdi.

Demirtaş yıllar önce giydiği terörist kıyafetine öylesine bağlıydı ki, dayanamadı 2013'te BDP tarafından düzenlenen gençlik meclisi kongresinde tekrar giydi. PKK şovuna dönüşen Türk Bayrağının direkten indirilip yere atıldığı toplantıda konuşan Demirtaş 4 parçalı kürdistan projesini anlattı.

Seçim dönemlerinde barış kelimesini dilinden hiç düşürmedi Demirtaş. Ancak yaptığı siyaset söylemiyle hiçbir zaman uyuşmadı. 6-7 Ekim olaylarında yaptığı açıklamalarla halkı sokağa döktü. Diyarbakır'da kendileri gibi düşünmeyen Kürt gençler pencerlerden atıldı, yetmedi diri diri yakıldı.

Demirtaş, haziran eylemlerinde yitip giden canların hatıralarını ayakları altına aldı açılım ortağı AKP'nin savunuculuğunu yaptı.

Adeta bir barış meleği olarak gösterilmeye çalışılan Demirtaş, HDP gerçeğini de işte böyle itiraf etmişti.

hdp abdullah öcalan selahattin demirtaş eş genel başkanı gerçek yüzü