Eski EDOK Komutanı Başoğlu: Şortla terlikle rehin alındım

Yüksek Askeri Şura öncesi istifa eden Kara Kuvvetleri Komutanlığı Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral Kamil Başoğlu da "Mağdur" sıfatıyla ifade verdi. Başoğlu, 15 Temmuz gecesi evinden şort ve terlikle alındığını ve Akıncılar Üssü'ne götürüldüğünü söyledi.

Eski EDOK Komutanı Başoğlu: Şortla terlikle rehin alındım

Yüksek Askeri Şûra öncesinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın istifasını istemesi üzerine görevinden ayrılan Kara Kuvvetleri Komutanlığı Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral Kamil Başoğlu, "mağdur" sıfatıyla ifade verdi.

Başoğlu ifadesinde, evde otururken kapısına gelen askerler tarafından şort ve terlikle rehin alındığını anlattı.

Kapıya gelen askerlerin kendisini bir ambulansa bindirdiğini ve ellerinin kolu bandı ile bağlandığını söyleyen Başoğlu, "kafama da haki renkli bir fanilayı geçirdiler" dedi.

Başoğlu, Akıncılar 4’üncü Ana Jet Üssü’nde götürüldüğünde de ağzının ve ayaklarının da bağlandığını belirtti. Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi ile Akıncılar Üssü'nde karşılaştığını söyleyen Başoğlu, "Yanımdaki kişi beni sesimden tanıyarak bana ‘Kamil sen misin’ diye sordu. Bunun üzerine biz Jandarma Genel Komutanımız Orgeneral Galip Mendi ile konuşmaya başladık, onun da ağzında bant vardı ancak dille ıslandığında yapışkanları çözülüyordu, bant açılıyordu." ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr