Meteoroloji uyardı: Bunaltan ve kavuran sıcaklar geliyor

Yaz sağanakları hafta boyunca yurdun belirli bölgelerinde etkisini göstermeye devam edecek. Hafta sonuna doğru özellikle cuma günü bunaltıcı ve kavuran sıcaklar geliyor.

Meteoroloji uyardı: Bunaltan ve kavuran sıcaklar geliyor

Yurdun genelini etkileyen yaz sağanakları hafta sonundan itibaren yerinin kavurucu ve bunaltıcı sıcaklara bırakacak.

YÜKSEK SICAKLARA KAPIDA

Yağışlı havanın iki üç gün daha etkisini sürdürmesi ancak daha sonrasında yurt genelinde sıcaklıkların oldukça yükselmesi bekleniyor.

İç Anadolu ve Akdeniz'de hafta sonu sıcaklıklar 40 dereceye kadar ulaşacak.

BÖLGELERDE SON DURUM

Marmara Bölgesi'ndeki yerel sağanaklar cuma gününe kadar etkisini sürdürecek. Bölgede sıcaklar 27-31 derecelerde civarında seyrediyor.

Ege kıyılarında hava güneşli; Bodrum'da karayel biraz sert, yağış Kütahya, Afyon, Denizli civarında bekleniyor. Muğla 32, Manisa 34 derece. Bölgeye hafta sonu aşırı sıcaklar geliyor.

İç Anadolu'da özellikle Çankırı, Yozgat, Kırşehir olmak üzere yine şiddetli ve gök gürültülü yağmur var. Eskişehir 25, Kayseri 28 derece. Yağış Kayseri tarafını da etkileyecek.

Akdeniz'de hava bunaltıcı, yaz sağanakları Mersin, Adana'yı da etkileyecek. Güneydoğu çok sıcak, gölgede Diyarbakir 37, Şırnak 39, Gaziantep 32 derece.

Karadeniz'de Bolu, Kastamonu, Tokat boyunca yağmurun şiddetli olması bekleniyor. Trabzon, Rize'de de yağmurlar başlıyor. Doğu Anadolu'da Haziran çok sıcak geçiyor.

METEOROLOJİ'NİN HAFTALIK TAHMİNİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü sosyal medya hesabından 21-27 Haz 2021 tarihli haftalık hava durumu tahminini paylaştı.

# meteoroloji # ege # sıcak # Hava durumu # iç anadolu # marmara bölgesi # Hava # sıcak hava