Barzani'nin ofisinden açıklama: Alternatifler değerlendirilecek

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, 25 Eylül'de yapılacak sözde referandumun ertelenmesi için sunulan alternatifi değerlendirileceklerini bildirdi

Barzani'nin ofisinden açıklama: Alternatifler değerlendirilecek

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, 25 Eylül'de yapılacak sözde referandumun ertelenmesi için sunulan alternatifi değerlendirileceklerini bildirdi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'nin ofisinden yapılan açıklamada, IKBY Başkanı'nın Musul'un doğusundaki terör örgütü IŞİD ile mücadele koordinasyon merkezinde ABD'nin IŞİD'le Mücadele Koalisyonu Özel Temsilcisi Brett McGurk, Birleşmiş Milletler Irak Temsilcisi Jan Kubis ve İngiltere Büyükelçisi Frank Baker ile sözde referandumu ele aldıkları belirtildi.

Açıklamada görüşme sırasında misafir heyetin Barzani'ye 25 Eylül tarihindeki bölünme referandumunun ertelenmesi için alternatif sunduğu kaydedildi.

Buna karşılık Barzani'nin 'yapıcı diyaloğu olumlu karşıladığı' ancak referandumun ertelenmesi için sunulan alternatifi değerlendirip, bu konudaki fikirlerini kısa sürede açıklayacaklarını bildirdiği aktarıldı.

ulusal.com.tr

barzani referandum