Ankara'daki patlamaya ilişkin AKP'den çarpıcı açıklama

Ankara'daki patlamaya ilişkin AKP'den çarpıcı bir açıklama geldi. AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Bu eylemi kimler, hangi amaçla yapmıştır, güvenlik güçlerimiz üzerilerine düşen görevi yapmış mıdır? İki hususun çok ciddi araştırılması gerekir" dedi.

Ankara'daki patlamaya ilişkin AKP'den çarpıcı açıklama

86 vatandaşımızın hayatını kaybettiği patlama ile ilgili AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'den çarpıcı bir açıklama geldi.

"Güvenlik zaafiyeti olduğunu düşünmüyorum" diyen İçişleri Bakanı Selami Altınok'un aksine Mehmet Ali Şahin, bir güvenlik zafiyeti olabileceğini ima ederek, şunları söyledi:

"Bazen gözden kaçan, dikkatten kaçan bir terör eylemi de oluyor. Bütün bunlar bizim devlet olarak, güvenlik güçlerimizin daha dikkatli olmaları sonucunu doğurur. Bu tür eylemler olmadan önce istihbaratını yaparak önlemek, emniyetimizin, güvenlik güçlerimizin en başta gelen görevidir. Ankara’da bir yürüyüş yapılırken çevrede de çok ciddi aramaların yapılması, bu tür eylemlerin meydana gelmemesiyle ilgili tedbirlerin alınması icabet ederdi."

Ankara'da yaşanan terör saldırısına ilişkin güvenlik zafiyeti olup-olmadığının araştırılması gerektiğini söyleyen Şahin, "Bu eylemi kimler hangi amaçla yapmıştır? İki, bu eylemin meydana gelmemesiyle ilgili güvenlik güçlerimiz üzerlerine düşen görevi yapmış mıdır? Bu iki hususun çok ciddi araştırılması gerekir." dedi.

ulusalkanal.com.tr

AKP