Amerika'dan füze tepkisi

Amerika'dan Türkiye'ye Çin'den füze alımıyla ilgili uyarılar gelmeye devam ediyor. Vatan gazetesinde yer alan bir habere göre ABD’li bir diplomat, "Anlaşma gerçekleşirse projedeki Türk şirketlere yaptırım gelir" dedi.

Amerika'dan füze tepkisi

Amerika'dan uzun menzilli füze savunma sistemleriyle ilgili Türkiye'ye yaptırım uyarısı geldi. Defense News sitesine konuşan ABD’li diplomat, Türkiye’nin anlaşma yaptığı Çinli şirketin ABD’nin kara listesinde olduğunu da söyledi. Diplomat, "Anlaşma gerçekleşirse projedeki Türk şirketlere yaptırım gelir" dedi.

Türkiye'nin füze alımı konusunda anlaştığı şirketin adı China Precision Machinery. Şirket, Amerika'nın ekonomik yaptırım uyguladığı kara listede bulunuyor. Firmanın İran, Kuzey Kore ve Suriye silahsızlandırma anlaşmasını deldiği iddia ediliyor.

Diplomat, bu şirketle çalışan Türk firmalarının da çeşitli ambargolarla karşı karşıya kalabileceği uyarısında bulundu. Diplomat ayrıca ABD teknolojisinin bu programda kullanılmasına izin vermeyeceklerini de net bir dille ifade etti, Çin'den füze alma kararının gözden geçirilmesini istedi.

ulusalkanal.com.tr