PYD ve IŞİD’e karşı 5 ayrı noktaya inşa edilecek

Kilis’te “Özel Güvenli Bölge” ilan edilen 5 noktaya “modüler duvar” inşa edilecek. Duvarlardan biri PYD’nin hakim olduğu Afrin bölgesinin karşısına, diğer dördü ise IŞİD’e karşı çekilecek. Duvarlar 3 metre yüksekliğinde, birer kilometre uzunluğunda olacak. Aynı bölgeye yapılacak 15 zırhlı kuleye ise insansız silahlar konuşlandırılacak.

PYD ve IŞİD’e karşı 5 ayrı noktaya inşa edilecek

Türkiye, PKK’nın Suriye kolu PYD ve IŞİD tehtidine karşı özel güvenli bölge ilan edilen noktalara “modüler duvar” inşa edecek.

Kilis’te 5 ayrı noktaya birer kilometre uzunluğunda örülecek duvar, 3 metre yüksekliğinde ve 30 santimetre kalınlığında olacak. Duvarın üzerine 60 santimetre jiletli tel döşenecek.

Güvenli bölgelere ayrıca kurşun ve rokete dayanıklı 15 zırhlı kule yapılacak. Kuleler özel kamera, anons sistemi ve insansız kullanılan otomatik silahlarla korunacak. Sistem sınıra 300 metre yaklaşan kişilere karşı devreye girecek. Önce Arapça, İngilizce ve Türkçe olmak üzere 3 dilde uyarı anonsu yapılacak. Uyarının dikkate alınmaması halinde ateş açacak olan insansız silahlar, teröristleri bölgeden uzaklaştıracak. Kulelerin içi Aselsan ve Milli Savunma Bakanlığı tarafından donatılacak.

4 duvar IŞİD’in hakim olduğu bölgelerin karşısına yapılacak. Çekilen duvarlarla birlikte Öncü, İnanlı ve Alsancak Piyade Hudut Karakol Komutanlığı alanlarından kaçak geçiş önlenecek. Duvarlardan biri de Astsubay Mehmet Yalçın Nane’nin şehit edildiği alana yapılacak.

Diğer duvar ise PYD’nin tek taraflı ilan ettiği Afrin kantonunun karşısına Çerçili Piyade Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk alanına çekilecek.

İhale Kilis İl Özel İdaresi tarafından yapıldı. 30 Temmuz'da gerçekleşen ihaleyi 2 milyon 880 bin TL. teklif veren Kilis merkezli bir firma kazandı. 20 Ağustos'ta başlayacak duvar inşaasının 110 günde bitirilmesi planlanıyor.

ulusalkanal.com.tr

pyd