Çarpıcı anket! Halk desteği neredeyse yok

AKP- PKK ortaklığında yürütülen açılım sürecine destek dibe vurdu. Metropoll'ün son anketine göre, sürece destek verenlerin oranı yüzde 29. Yüzde 61 ise açılım sürecine karşı.

Çarpıcı anket! Halk desteği neredeyse yok

AKP-PKK ortaklığında diriltilmek istenen sürece yurttaşlardan destek çıkmadı. AKP ile HDP arasında, "Bitti-sürüyor" tartışmaları devam ederken çarpıcı bir anket yayınlandı.

Metropol Araştırma Şirketi'nin araştırması, açılım sürecine halk desteğinin neredeyse yok denecek kadar az olduğunu ortaya koydu.

28 ilde, 15-18 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen ve toplam 2 bin 780 kişinin katıldığı anketteki sorulardan biri de açılım süreciydi.

Katılımcılara “AKP hükümetinin Öcalan-PKK ile yürüttüğü barış sürecini başarılı buluyor musunuz?” sorusu yöneltildi. Soruya katılımcıların yüzde 61.4’ü “hayır başarılı bulmuyorum” yanıtını verdi. Başarılı bulanların oranı ise yüzde 29.1’de kaldı.

Olağanüstü maliyeti ile büyük tartışmalara neden olan Ak Saray da yurttaşlara soruldu. Katılımcıların yüzde 57.1’i Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın taşınmasına karşı olduklarını söyledi. AK Saray'ın maliyeti ile ilgili soruya katılanların yüzde 60,9’u saray yapılırken “halkın parasının israf” edildiğini belirtti.

ulusalkanal.com.tr