Türk-İş'ten Yatağan işçisine tam destek

Özelleştirmeye karşı Ankara'ya yürümeye hazırlanan işçiler şimdiden başkenti ısıttı. Türk-İş, Muğla'daki termik santrallerin satışına karşı Ankara'ya yürüyecek olan işçilere destek açıklaması yaptı: Onları TÜRK-İŞ’e ve sendikal hareketin mücadele tarihine yakışır bir biçimde karşılayacağız. Çünkü artık bu mücadele Türkiye işçi sınıfının varlık savaşıdır.

Türk-İş'ten Yatağan işçisine tam destek

Yeri geldi dağa çıktılar, yeri geldi meclisin kapısına dayandılar. Polis müdahalesine de maruz kaldılar ama yılmadılar.

Yatağan işçileri Muğla'daki termik santrallerin satışına karşı 24 Ocak'ta Ankara'ya yürümeye hazırlanıyor. Ankara ise işçileri bekliyor. Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak Yatağan işçisine destek verdi, "Onları TÜRK-İŞ’e ve sendikal hareketin mücadele tarihine yakışır bir biçimde karşılayacağız" dedi. Kavlak, Yatağan işçisinin mücadelesini, Türkiye işçi sınıfının onur ve varlık savaşı ifadesiyle değerlendirdi.

Türk-İş Genel Sekreteri, işçilerin özelleştirmeye neden karşı olduklarını da, geçmişte yapılan özelleştirmelerin sonuçlarıyla açıkladı.

“Özelleştirmeler sonucu işçiler işsiz kaldı, emeklilik haklarını dahi elde edemeden kapının önüne kondu. Kalanlar, sendikasızlaştırıldı, hakları ellerinden alındı. İşten atılanlar 4-C adı verilen bir kölelik düzenine mahkum edildi”

İşçiler Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerinin satışına karşı aileleriyle birlikte Ankara'ya gidecek”

ulusalkanal.com.tr