Cumhuriyet Anıtı'na çelenk konuldu, Kazancı Yokuşuna karanfil bırakıldı

1 Mayıs nedeniyle İstanbul Taksim'da olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Alan demir bariyerlerle çevrildi. Taksim'e çıkmak isteyen gruplara polis müdahale etti. Türk-İş, sabahın erken saatlerinde Taksim'e çıkarak Cumhuriyet Anıtı'na çelenk koydu, Kazancı yokuşuna karanfil bıraktı.

Cumhuriyet Anıtı'na çelenk konuldu, Kazancı Yokuşuna karanfil bırakıldı

1 Mayıs nedeniyle İstanbıul Taksim'de yoğun güvenlik önlemleri alındı. Alanın etrafı ve İstiklal Caddesi'ne çıkan yollar kapatıldı.

Alan demir bariyerlerle çevrildi. Pankartlarla Beşiktaş'tan Taksim'e yürümek isteyen 20 kişilik grup uyarıları dinlemedi. Polis eylemcilere biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Bazı eylemciler gözaltına alındı.

Mecidiyeköy'den Taksim'e yürümek isteyen gruba çevik kuvvet ekipleri, biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Polisle eylemciler arasında yaşanan kovalamcanın ardından grup ara sokaklarda dağıldı.

Çanakkale'de kutlama kararı alan Türk-İş, miting öncesi İstanbul'da Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı.

Türk-iş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak ve beraberindeki heyet, 1977 1 Mayıs’ında hayatını kaybedenleri anısına Kazancı yokuşuna da karanfil bıraktı.

1 Mayıs'ta yoğun güvenlik önlemleri alan İstanbul polisi, çeşitli ilçelerde asayiş uygulamaları yaptı. Şişli'de İETT otobüsleri, otomobilleri ve taksileri durduran polis ekipleri, şüpheli gördükleri şahısların kimliklerini kontrol etti. Araçlardan indirilerek üstü aranan şahısların GBT sorgulamaları yapıldı.

İstanbul'da DİSK VE KESK'in 1 Mayıs için toplanma adresi olan Bakırköy'de de yoğun güvenlik önlemleri alındı. Bakırköy'e çıkan tüm yollar araç ve yaya trafiğine kapatıldı.

Miting alanına gelenlerin üzerleri tek tek arandı. Polis helikopterleri alan üzerinde sürekli denetim yaptı.

ulusalkanal.com.tr