Erdoğan - Merkel görüşmesi: Erdoğan Akdeniz'e gelen Fransız gemisini sordu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Almanya Başbakanı Angela Merkel'le yaptığı "Doğu Akdeniz" gündemli görüşmenin ayrıntıları ortaya çıktı. Erdoğan Merkel'e "diyalog" mesajını yinelerken, Fransa'nın bölgeye gönderdiği uçak gemisi ile ilgili sert çıktı. " “Fransa’nın amacı ne? O uçak gemisi neden buraya geliyor?” diye sordu. Cumhurbaşkanı, mezuniyet töreninde kurmay subaylara hitab ederken de Yunanistan'a tarihi bir uyarı yaptı.

Erdoğan - Merkel görüşmesi: Erdoğan Akdeniz'e gelen Fransız gemisini sordu

Türkiye ve Almanya arasında liderler düzeyinde yapılan görüşmede, iki taraf da kartları masaya açık koydu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'in heyetler ile birlikte gerçekletirdiği "Doğu Akdeniz" gündemli video konferans görüşmenin ayrıntıları ortaya çıktı. Milliyet'in haberine göre Cumhurbaşkanı, Türkiye'ye karşı adımlara sert çıktı.

Krizin çözümü için Türkiye'nin diyalog yolunu seçtiğini söyleyen Erdoğan, Yunanistan ve Fransa'ya tepkiliydi.

Yunanistan'ın Meis'e asker konuşlandırması da gündeme geldi. Erdoğan bu adımın tüm anlaşmalara ve sözleşmelere aykırı olduğunu vurguladı.

Merkel ise, hem Yunanistan ile hem de Fransa ile görüşmelerin devam ettiğini bildirdi. Bu kapsamda Almanya Başbakanı önce Macron ile ardından da Miçotakis ile bir araya gelerek konuyu değerlendirecek.

Erdoğan'a dioplomatik süreç vurgusu yapan Merkel'e, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği "Garantör" yanıtı da oldukça dikkat çekici.

Cumhubaşkanının "garantörlerle görüşürüz" ifadesinin, bölgede kışkırtma girişimleri yapan Fransa ile doğrudan görüşmeme mesajı taşıdığı ifade ediliyor.

Öte yandan Cumhurbaşkanı, Doğu Akdeniz'deki faaliyetlerle ilgili kararlı mesajlar vermeye devam ediyor. Mezuniyet töreninde kurmay subaylara hitab eden Erdoğan, 1 dünya savaşı üzerinden Yunanistan'a tarihi bir "idam" uyarısı yaptı.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/7_8VF8kNIMs" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>