Putin: Türk halkı ile ilişkilerimizin bozulmasını istemiyoruz

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye'deki mevcut yönetimin er ya da geç değişeceğini belirterek, Türk halkı ile ilişkilerin bozulmasını istemediklerini vurguladı.

Putin: Türk halkı ile ilişkilerimizin bozulmasını istemiyoruz

Putin'in, Rossiya-1 kanalında bu akşam yayınlanacak belgesel çerçevesinde Vladimir Solovyov'a yaptığı açıklamaların bir bölümü basınla paylaşıldı.

'Dünya Düzeni' adlı belgeselde Federal Meclis'te yaptığı açıklamayı bir kez daha tekrarlamak istediğini belirten Rus lider, "Biz, Türk halkını dost olarak kabul ediyoruz. Türk halkı ile ilişkilerimizin bozulmasını istemiyoruz. Türkiye'deki mevcut yönetime gelecek olursak, hiçbir şey ilelebet devam etmez" ifadelerini kullandı.

'LİDERLER ELEŞTİRİYOR, HALK DESTEKLİYOR'

Putin, isim vermeden Rusya'yı eleştiren liderlerin bulunduğu ülkelerde halkın kendilerine destek verdiğini de ifade etti.

"Sizi temin ederim ki, dünyada bizim tarafımızda yer alan, bizim görüşümüzü paylaşan çok sayıda ülke ve insan var” diyen Putin, “Hatta çeşitli ülkelerin liderlerinin bizi eleştirmesi, bu ülkelerdeki halkın kendi liderlerini desteklediği ve bizi eleştirdiği anlamına gelmiyor. Aksine, liderleri Rusya'yı eleştiren birçok ülkede halkın büyük bölümü bizi destekliyor" diye konuştu.

(sputnik)