ABD'de koronavirüs salgını: 85 ölü

ABD'de koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı 85'e yükseldi. ABD Başkanı Trump, 15 günlük eylem planını açıkladı. Trump resesyon sinyali de verdi.

ABD'de koronavirüs salgını: 85 ölü

Koronavirüsün etkili olduğu ABD'de bilanço ağılarşıyor.

Ülke genelindeki koronavirüs kaynaklı ölü sayısı 85, vaka sayısı ise 4 bin 661'e yükseldi.

Virüsün yaygınlaşması ile ABD yönetimi, 15 günlük eylem planı açıkladı.

Açıklama ABD Başkanı Trump tarafından yapıldı. Trump, koronavirüs salgınının tamamen kontrol altına alınmasının Temmuz ya da Ağustos'u bulabileceğini açıkladı.

Planda ABD'lilere, 10 kişiden fazla gruplar halinde bir araya gelmekten kaçınmaları tavsiye edildi. ABD Başkanı ""herkes bu fedakârlıkları şimdi yaparsa, virüsü yenebiliriz" diye konuştu.

Trump, "ulusal sokağa çıkma yasağı" gibi bir düşüncenin de henüz gündemde olmadığını belirtti.

Öte yandan ABD borsası da kritik bir aşamada. Trump ülke ekonomisinin resesyona girebileceğini söyledi. Ancak, "resesyon bir numaralı önceliğim değil” dedi. "Virüsten kurtulduğumuzda, Borsa çok güçlü olacaktır." ifadelerini kullandı.

Bu arada, ABD'li bilim insanları, yeni tip koronavirüse karşı geliştirilen aşının ilk dozlarını, testlere katılan gönüllülere verdi. Trum, "Bu tarihte en hızlı geliştirilen aşılardan biri." dedi.

Aşının üzerinde denendiği ilk insan olan Jennifer Haller, "Kendimizi çok çaresiz hissediyorduk. Yapabileceğim bir şey olması çok güzel" ifadelerini kullandı.

ABD Savunma Bakanı Mark Esper ve Yardımcısının koronavirüs şüphesiyle karantina altına alındıkları bildirildi. Pentagon, koronavirüs testi pozitif çıkanların sayısının 37’ye yükseldiğini açıkladı

abd koronavirüs Kovid19