Uzmanlar hükümeti uyarıyor

El Bab’ın IŞİD’ten kurtarılması sonrası gözler Fırat Kalkanı Harekâtı’nın yeni hedefine çevrildi. Hükümete yakın kaynaklar AKP'nin, ABD ile birlikte Rakka operasyonuna katılacağı sinyalini veriyor. Rakka operasyonunun Türkiye’ye kurulan bir tuzak olduğunu söyleyen uzmanlara göre ise hedef Menbiç olmalı.

Uzmanlar hükümeti uyarıyor

Fırat Kalkanı Harekâtı El Bab’da zafer kazandı. Gözler PYD’nin işgal ettiği Menbiç’e çevrilmişken Rakka operasyonu da masada.

Hükümete yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre AKP’nin hedefi Rakka operasyonu.

Ankara’nın Washington’a teklifine göre, operasyona PYD’nin katılmaması şartı ile TSK Rakka operasyonuna üç-dört bin kişilik bir kuvvet ile destek verecek. Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, bunun karşılığında da ABD, PYD’nin Fırat’ın doğusuna çekilmesini sağlayacak.

Ankara 7 bin ÖSO mensubunun operasyonda kullanılabileceğini, 3 bininin ise cephe gerisinde lojistik destek verebileceğini iletti Amerika'ya.

Hükümete yakınlığı ile bilinen Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi de bu planı yazdı. Selvi’ye göre, Türkiye’nin birinci önceliği yeni ABD yönetimi ile iyi ilişkiler kurmak. PYD ve IŞİD’le mücadele ise ikinci planda geliyor.

Aydınlık gazetesi yazarı Oktay Yıldırım, Rakka operasyonunun Türkiye’ye kurulan bir tuzak olduğunu söyledi.

Türk ordusunun da Rakka operasyonuna katılmak konusunda gönüllü olmadığını belirten Yıldırım, PYD’nin işgali altındaki Menbic’i işaret etti.

Haber: Ali Yağız Baltacı

Kamera: Barış Yurteri

ulusalkanal.com.tr

abd türkiye ışid menbic el bab rakka