TLB'den uyuşturuyucuya karşı büyük liseli şöleni: Kanına yaşam karışsın!

Türkiye Liseliler Birliği(TLB) uyuşturucuya karşı mücadele ile ilgili başlattıkları “Yaşa” kampanyası kapsamında İzmir’de “Büyük Liseli Şöleni” düzenliyor.

TLB'den uyuşturuyucuya karşı büyük liseli şöleni: Kanına yaşam karışsın!

Türkiye Liseliler Birliği(TLB) uyuşturucuya karşı mücadele ile ilgili başlattıkları “Yaşa” kampanyası kapsamında İzmir’de “Büyük Liseli Şöleni” düzenliyor. “Kanına yaşam karışsın” sloganı ile düzenlenecek olan şölende, liseliler kendi sergileyecekleri dans gösterileri, müzik dinletileri ile genç kitleler için farkındalık yaratmayı hedefliyorlar. Şölende konuk sanatçı olarak yer alacak olan Oğuzhan Uğur’da şarkılarıyla liselilere bu büyük kampanyanın İzmir ayağında destek olacak.

Türkiye Liseliler Birliği 2 Eylül 2014 tarihinde Ankara’da gerçekleştirdiği toplantıda kullanımı 12 yaş altına kadar düşen uyuşturucu maddelere karşı, sistemin değirmenini yıkıp kendi yapıtımızı inşa etmek için yola çıkıyoruz diyerek “Yaşa” kampanyasını başlattı. Çalışkanlığı, paylaşma mutluluğunu, insan ve doğa sevgisini, hoşgörüyü gençlerin yaşamına yerleştirmeyi amaçlayan kampanya “mücadelenle yaşa” sloganı ile gençliği uyuşturmaya çalışanların karşısında dimdik duracak bir zemin oluşturuyor.

TLB’nin “Yaşa” kampanyası, dönemlik olarak değil uzun soluklu bir kampanya olarak planlanıyor. Sistemin gençliğe dayattığı bağlılıklar dışında, sporla, edebiyatla, sanatla, dansla; sahip olduğun yeteneklerle, insanca yaşa diyor, ve mücadele sürdükçe devam edecek bir kampanyayı kitlelere sunuyorlar.

TLB İzmir ise, bu kampanya kapsamında ilk olarak İzmir’de bir “şölen” düzenleme görevini önüne koydu. 24 Kasım’da İzmir Fuar İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde gerçekleştirecekleri “Büyük Liseli Şöleni” ile tüm liselileri uyuşturucu ile mücadeleye davet ediyorlar.

Şölen tamamen liselilerin kendi projelerinden oluşuyor. Aylar öncesinden planlanan ve çalışmaları sürdürülen dans gösterileri, uyuşturucuya karşı farkındalık yaratmak amacı ile sahnelenecek olan “Bonzai” adlı tiyatro gösterisi amacı liselilerin öznesi olduğu çalışmalarla gençleri bilinçlendirmek ve bir inşa sürecinin içerine sokmak. TLB İzmir kampanya ile ilgili birçok edebiyat, sanat ve spor dernekleriyle görüşerek, bu tarz kurumları kampanyaya desteğe davet ediyor.

Salon girişinde liselilerin kendi çektiği fotoğraflardan ve yaptıkları resimlerden oluşan bir resim ve fotoğraf sergisi yer alacak. Şair Hidayet Karakuş’ta Şölen’e katılarak gençlere “edebiyatla yaşa” diyecek ve gençlerle sohbet ederek edebiyata dair düşüncelerini aktaracak.

Şölen’de ayrıca, ünlü şarkıcı Oğuzhan Uğur sahne alarak gençlere “müzikle, sanatla yaşa” diyecek. Oğuzhan Uğur aynı zamanda Fatih Portakal, Levent Kırca, Levent Üzümcü, Nasuh Mahruki gibi kampanyaya destek olan tanınmış isimler arasında da yer alıyor.

Şölende yer alacak konuklar arasında CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Canan Arıtman ve Apo'yu sorgulayan Komutan Hasan Atilla Uğur'da yer alıyor.

Kampanya kapsamında birkaç hafta öncesinde başlatılan ve sloganı “sporla yaşa” olan; spor izlemeyi değil, spor yapmayı gençlere aşılayan bir düşünce ile gerçekleştirilen liseler arası futbol turnuvasının galip takımı, Büyük Liseli Şöleni’nde ödülüne kavuşacak.

TLB İzmir İl Başkanı Asil Kocaçınar İzmir’deki tüm liselileri Uyuşturucu ile mücadeleye karşı, “Arkadaşlarımızın kanına zehir karışmasını değil, yaşam karışsın istiyoruz. Uyuşturucu kullanımının en yaygın olduğu alanlar liselerdir. Uyuşturucuya karşı mücadele liselerden başlamalıdır. Tüm öğrencileri, velileri, öğretmenleri duyarlı olmaya davet ediyoruz” diyerek 24 Kasım’da saat 18.00’da İzmir Fuar İsmet İnönü Kültür Merkezi’ndeki Büyük Liseli Şöleni’ne davet ediyor.

Seda Anık

ulusalkanal.com.tr

izmir tlb oğuzhan uğur uyuşturucuya karşı yaşa