CHP'den ilk ziyaret

Profesör Doktor Rennan Pekünlü'nün cezaevine girdi. Üzerinden 2 gün geçti. CHP'den Rennan Hoca için ilk kez bir ses çıktı. CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Rennan hocayı cezaevinde ziyaret etti. Görüşmeye partisi adına gittiğini belirten Balbay, "yönetiminin selamlarını da Rennan Hoca'ya ilettim" dedi.

CHP'den ilk ziyaret

Anayasa Mahkemesi'nin kararını uyguladığı için hapis cezası alan Türkiye'nin Galileosu Profesör Doktor Rennan Pekünlü 27 Kasım'da cezaevine girdi.

Teslim olmadan önce "Evren ve Evrim" dersi veren Rennan Hoca'ya her kesimden destek geldi. Ancak hınca hınç dolan salonda CHP adına kimse yoktu. Dahası, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve hiçbir yönetici Rennan Hoca için tek bir kelime dahi etmedi.

CHP'den ilk adım Rennan Hoca tutuklandıktan 2 gün sonra geldi. İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Rennan Hoca'yı Foça açık cezaevine ziyaret etti.

Ziyarete ilişkin Ulusal Kanal'a konuşan Balbay, ziyareti partisi adına yaptığını belirtti. Balbay, "gideceğimi söylediğimde arkadaşlarım da selam söylememi istediler" dedi.

Rennan Hoca'ya aydınlanmacı olduğu için bu cezanın verildiğini söyleyen Balbay, üniversitelerin sessiz kalmasının istendiğini belirtti.

Balbay, önümüzdeki günlerde konuyu meclis gündemine taşıyacağını kaydetti.

ulusalkanal.com.tr