Genelkurmay: 24 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri bölücü terör örgütü PKK'ya göz açtırmıyor. Şırnak, Nusaybin ve Yüksekova'da süren operasyonlarda 24 terörist öldürüldü. Hakkari'de 2 keskin nişancı teröristlerin bulunduğu bir bina güvenlik güçlerince patlatıldı

Genelkurmay: 24 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

Bölücü terör örgütü PKK'ya Türk Silahlı Kuvvletleri operasyonlarıyla hergün büyük darbe indiriliyor. Şırnak, Mardin ve Hakkari'de devam eden operasyonlarda 1 günde 24 PKK'lı terörist öldürüldü.

Güvenlik güçlerinin titizlikle yürüttüğü operasyonlar sürüyor. Mardin'in Nusaybin ilçesinde 14'ü dün olmak üzere 137 terörist etkisiz hale getirildi. Güvenlik güçleri deyim yerindeyse her taşın altına bakarak ilerliyor. İlçede tuzaklanmış 262 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Şırnak'ta mehmetçik ile polisin ortak yürüttüğü operasyonlarda 5 terörist öldürüldü. Operasyonlarda toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 118 oldu. Teröristlerce tuzaklanan 25 adet al yapımı patlayıcı da imha edildi.

Hakkari Yüksekova'daki operasyonlar Güngör Mahallesi'nde yoğunlaştı. Güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında sık sık sıcak temas sağlandı. 5 terörist öldürüldü. İlçede PKK'lı teröristlere ait 2 adet Drogunov keskin nişancı tüfeği, 3 adet kaleşnikof piyade tüfeği ve çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Ayrıca Güngör Mahallesi'nde 2 keskin nişancının bulunduğu bina güvenlik görevlileri tarafından vuruldu. PKK'lı 2 keskin nişancı öldürüldü.

ulusalkanal.com.tr