ABD, Gülen için seferber

Amerikan Kongresi’nin 89 üyesi, Pensilvanya'da yaşayan Fethullah Gülen için seferber oldu. Kongre üyeleri Amerikan Dışişleri Bakanı John Kerry’ye mektup yazdı, Kerry’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ulaşarak Gülen’le bağlantılı gazetecilere yönelik gözaltıları gündeme getirmesini istedi.

ABD, Gülen için seferber

ABD Kongre Üyeleri, Fethllah Gülen için seferber oldu. 89 Kongre Üyesi, bir mektupla Dışişleri Bakanı John Kerry'ye seslendi. Kerry'nin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la iletişime geçmesini isteyen üyeler, "Gülen'le bağlantılı gazetecilere yönelik gözaltıları gündeme getirin" dedi.

Mektubun Pazartesi günü yazıldığı ortaya çıktı. Mektupta, “Türkiye’de medya mensuplarına yönelik son gözaltılardan derin endişe duyuyoruz. Türk Hükümeti’nin, hükümete muhalif sesleri korkutma, gözaltına alma, baskı altında tutma kararı, Türkiye’nin sahip olduğunu iddia ettiği tüm demokratik ilkelere bir tehdittir" denildi.

Kongre Üyelerinin mektubunda, 14 Aralık'taki F tipi medyaya yönelik operasyon hatırlatıldı. Çoğu polis olan şüpheliler için "Erdoğan Yönetimi’nin muhalifi olarak bilinen İslam âlimi Fethullah Gülen’le bağları var" ifadesi kullanıldı.

Rüşvet ve yolsuzluk operasyonu, internet yasakları da mektupta hatırlatıldı.

Kongre üyeleri Kerry'nin Erdoğan'a ulaşmasını isteyerek, "Ortadoğu’da ABD’nin stratejik bir müttefiki ve önemli bir NATO üyesi olarak Türk Hükümeti’ni bu korkutma yöntemlerini bırakıp özgür basın ve karşıt seslere hoşgörü tavrını kucaklarken görmeyi umuyoruz" ifadelerine yer verdi.

ulusalkanal.com.tr