Çin Pirelliyi satın aldı

Çinliler gözünü, İtalyan lastik devi Pirelli'ye dikti. Çin'in devlet iştiraklerinden olan ChemChina'nın Pirelli hisselerini devralması için şirket ortaklarından onay çıktı. Çin, dünyanın en büyük lastik üreticilerinden olan şirket için 7.7 milyar dolar ödeme yapacak.

Çin Pirelliyi satın aldı

Dünyanın en büyük lastik üretici firmaları arasında gösterilen İtalyan Pirellişirketi, Çin Ulusal Kimyasal Şirketi ChemChina'a satılıyor.

Çin, İtalyan endüstri sektörünün sembol isimlerinden biri olan Pirelli'yi satın almak için 7.7 milyar dolar ödeme yapacak.

ChemChina Başkanı Ren Jianxin, Pirelli'yi satın almakla lastik teknolojisindeki nihai gelişmeleri ülkesine transfer etmeyi amaçladıklarını belirtti.

Yapılacak olan satış işlemi Pirelli için de büyük önem taşıyor. Satışla beraber rekabette sorunlar yaşayan Pirelli, dünyanın en hızlı gelişen piyasalarından biri olan Çin'e daha basit ulaşma imkanına sahip olacak.

Çin, yurtdışında bugüne kadarki en büyük şirket satın alımında Kanadalı Nexen için 2012 yılında 15 milyar dolar ödemişti. Çoğunlukla devlete ait Çin şirketleri; Fiat, Eni gibi İtalyan şirketlerine de yatırım yapmıştı.

ulusalkanal.com.tr

ödeme şirket Çinli