Taşeron İşçiler kadro hakkı için yine alandaydı

"Hakkımız Olan Kadromuzu İstiyoruz"

Taşeron İşçiler kadro hakkı için yine alandaydı

Akdeniz Üniversitesi sağlık çalışanları bugün bir kez daha alandaydı. Nedeni ise yıllar süren hukuk ve eylemsel mücadelenin ardından geçtiğimiz yıllarda kazanılan fakat hastane yönetimince bir türlü uygulanmayan kadro hakkı. Üniversite Hastanesi A Blok önünde bir araya gelen sağlık emekçileri, insan emeğinin ihale masalarında alınıp satılmasının insanlık onuruna aykırı olduğunu belirterek, taşeron sisteminin kaldırılmasını ve kadro haklarının tanınmasını istedi.

"Hakkımız Olan Kadromuzu İstiyoruz"

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde çalışan, DİSK'e bağlı Devrimci Sağlık İşçileri Sendikasında örgütlü sağlık emekçileri bugün yeniden alandaydı. Yaklaşık 6 yıl önce 'kadro hakkı' için başlattıkları hukuk mücadelesini geçtiğimiz yıllarda kazanan sağlık emekçilerinin kazanılmış hakkı, üniversite yönetimi tarafından hala uygulanmayınca, sağlık emekçileri bugün yeniden eylem yaptı. DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi Cemal Aybar, üniversite hastanesi önünden yetkililere seslendi; "Mahkeme kararları açıktır. Bizler hakkımız olan kadromuzu istiyoruz" dedi.

Taşeron İşçilerinin Umudu Seçim Malzemesi Yapıldı

Taşeron düzenini 'kölelik ve cinayet' olarak niteleyerek, insan emeğinin ihale masalarında alınıp satılmasının insanlık onuruna aykırı olduğunu vurgulayan Aybar, her seçimde olduğu gibi, taşeron işçilerinin umutlarının seçim malzemesi yapıldığını belirterek, eleştirdi.

Akdeniz Üniversitesi sağlık çalışanları adına Hastane yönetiminden kazanılmış olan davanın sonuçlarına saygı göstermesini isteyen Aybar, sağlık emekçilerinin taleplerini sıraladı. Aybar; "Taleplerimiz, Üniversite yönetiminin bu keyfiyete son vermesi, işçilerin kendi seçtiği temsilcilerinin katkı ve katılım yapacağı bir ortak görüşme zeminin oluşturmalarıdır" diye konuştu.

Haber: Devrim Dönmez Koçak - Fotoğraf: Merve Demirağ

ulusalkanal.com.tr