"Cumhuriyetçi güçler adaysız bırakılarak mevziler boşaltıldı"

CHP milletvekili ve Aydınlık Gazetesi yazarı Birgül Ayman Güler, Ekmeleddin İhsnaoğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı yapılmasını bir hata değil, bir stratejinin parçası olarak değerlendirdi. "Cumhuriyetçi güçler adaysız bırakılarak mevziler boşaltıldı" diyen Güler, 'Yeni Türkiye'ciliğin önü açıldı" tespitinde bulundu.

"Cumhuriyetçi güçler adaysız bırakılarak mevziler boşaltıldı"

Aydınlık Gazetesi yazarı İzmir milletvekili Birgül Ayman Güler seçim süreciyle ilgili çarpıcı bir yazı kaleme aldı.

AKP ve CHP açısından seçimi değerlendiren Güler, AKP'nin seçimde başarılı olmadığını belirtti.

"Toplam seçmene göre oy dağılımı yüzde 39 - 28 - 7 oldu. Bu oranlar önemli. Bunca yıldır döve okşaya süren yıkım gayretleri için toplumu bir türlü ele geçiremediklerini gösteriyor. Bu oranlar Erdoğan'ın "Yeni Türkiye", Demirtaş'ın "Yeni Yaşam" adını verdikleri yıkım ortaklığının hevese ermesini sağlamaya yetmez"

Güler, Ekmeleddin İhsanoğlu formülüyle ilgili çarpıcı tespitlerde bulundu. "Bu bir hata değil, stratejinin parçası" dedi.

"Hesap hatası yaptılar; yerel seçimlerde alınmış oyları hesaplayıp elde yüzde 46 var; kalanını da AKP'den aldık mı tamamdır dediler. Bu da Cumhuriyet'i değil Osmanlı'yı hatırlatan bir adayı çıkarmanın gerekçesi oldu. Sanki "Yeni Türkiye"ye göz kırptılar. Şimdi anlaşılıyor ki bunlar "hata" değil, stratejinin kendisidir. Çünkü iki temel sonuç verdi. Bir yandan Cumhuriyetçi güçler adaysız bırakılarak mevziler boşaltıldı. Öte yandan da "Yeni Türkiye"ciliğin önü açıldı"

CHP İzmir Milletvekili sandıktan çıkan sonuçların seçmenin kaygılarını yansıttığını vurguladı.

"10 Ağustos günü seçmen hem "Yeni Türkiye"ciliğe karşı endişesini belli etti, hem de kayıkçı muhalefeti reddetti. Bu endişe ve reddiye, içinde yürüdüğümüz karanlık dehlizin en güçlü ışığıdır. Ve o dize ne güzeldir: Güzel günler göreceğiz çocuklar, güneşli güzel günler!"

ulusalkanal.com.tr