Ankara'da büyük yürüyüş

Ankara'da büyük yürüyüş

Türkiye Liseliler Birliği(TLB) ve Türkiye Gençlik Birliği(TGB) önderliğinde bir araya gelen kurumların çağrısıyla on bini aşkın yurtsever Ankara'da Güvenpark’tan Anıtkabir’e yürüdü.

Ankara’da 29 Ekim coşkuyla kutlandı. Vatan Partisi, Cumhuriyet Kadınları Derneği(CKD), Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD), Ulusal Eğitim Derneği, Türkiye Sanatçılar Birliği, Ulusal Kanal Gönüllüleri, Eğirdir Komando Asteğmenler Derneği’nin de çağırıcı olduğu yürüyüşe on bini aşkın vatandaş katıldı. Güvenpark’tan Anıtkabir’e ‘‘Başkanlığa Hayır, Yaşasın Cumhuriyet’’ ve ‘‘Cumhuriyet Geleceğimizdir’’ pankartları ile yüründü.

HABER: ALİ YAĞIZ BALTACI-KAMERA: TANSEV KARA

Güvenpark’ta toplanan yurttaşlar Mehmetçik’e asker selamı gönderdi. ABD destekli PKK, FETÖ, IŞİD terörüne karşı mücadelede Ankara’dan kararlılık mesajları verildi.

KIZILAY MİTİNG ALANINA DÖNDÜ

Sabah erken saatlerden itibaren kalabalık Güvenpark’ta toplanmaya başladı. Binlerce Ankaralı ellerinde Türk bayrakları ile Kızılay’a akın etti. Miting havasında geçen buluşmanın ardından Anıtkabir’e yüründü. Ankara gelincik tarlasına döndü.

Genç yaşlı, kadın erkek çok sayıda vatandaş Ata’nın huzuruna çıkmak için hazırlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan mitingde on bini aşkın yurtsever, şehitlerimiz için asker selamı verdi.

Güvenpark’taki mitingin açılış konuşmasını TLB Genel Başkanı Bora Çelik yaptı. Çelik; ‘’Cumhuriyet bizim tutkumuzdur, en büyük sevdamızdır. Geçen sene Talim Terbiye Kurulu bir taslak yayınladı. Atatürk’ü tarih kitaplarından çıkarabildiler mi? Şimdi proje okullarıyla cumhuriyetin okullarını elimizden almaya çalışıyorlar. Yine başaramayacaklar. Türkiye şu an içte ve dışta büyük bir savaşın içinde. Abdülhamit’e sığınarak, Lozan’a saldırarak zafere ulaşılamaz. Atatürk’e sarılarak kazanacağız. Başkanlığa asla geçit vermeyeceğiz, cumhuriyete sarılacağız.’’ dedi.

CUMHURİYET KADINI GÖREV BAŞINDA

Cumhuriyet Kadınları Derneği de Türkiye’nin dört bir yanından gelen üyeleriyle Güvenpark’taydı. CKD Genel Başkanı Canan Arıtman, cumhuriyet değerlerinden vazgeçmeyeceklerini belirterek ‘‘Cumhuriyet, milletimize insan olma onurunu yaşatmıştır. Gericiler, bölücüler, karşı devrimciler şunu iyi bilin ki cumhuriyeti asla yıkamayacaksınız.’’ dedi.

Konuşmalar sırasında sık sık ‘Başkanlığa Hayır, Yaşasın Cumhuriyet’, ‘Cumhuriyet Devrimi Kazanacak’, ‘Mustafa Kemal’in Askerleriyiz’ sloganları atıldı.

ASKERLER DE ORADAYDI

Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) Genel Merkez Yöneticisi Ali İhsan Gömülmez; "Karamsar değiliz. Bizim Atatürk’ümüz var. Atatürk gençliğimiz var. Cumhuriyet kadınlarımız var. Güçlü bir ordumuz var. İleriye ışıkla bakıyoruz. Levent Kırca’nın dediği gibi Atatürk’le kalacağız, cumhuriyetle kalacağız" şeklinde konuştu.

Gömülmez’in konuşmasının ardından ‘Millet-Ordu el ele, tam bağımsız Türkiye’ sloganı atıldı.

SANATÇILARDAN BAŞKANLIK ÇIKIŞI

Güvenpark’tan başlayan cumhuriyet yürüyüşüne sanatçılar da katıldı. Miting alanında konuşma yapan Türkiye Sanatçılar Birliği (TSB) Genel Başkanı İnci Özdil; ‘‘Bizler büyük Türk milleti ve cumhuriyetin sanatçılarıyız. Yeni anayasa ve başkanlık gibi maceralara asla izin vermeyeceğiz" dedi.

CUMHURİYETİ YAŞATACAĞIZ

Demokratik kitle örgütleri ve siyasi partiler cumhuriyet için birleşti. Güvenpark’ta konuşan Vatan Partisi Ankara İl Başkanı Ercan Enç; ‘‘Cumhuriyet, bizi tebaalıktan kurtarıp özgürlüğümüze kavuşturdu. Cumhuriyet, hakimiyetin kayıtsız şartsız milletin olmasıdır. Cumhuriyet, Türkiye’nin Pensilvanya’dan değil Ankara’dan yönetilmesidir, bağımsızlıktır. Cumhuriyet emektir, vatandır, namustur. Cumhuriyet, kadınlarımızın özgürleşmesidir. Kanla, irfanla kurduğumuz cumhuriyetimizi yaşatacağız.’’dedi.

Terörle mücadele gazilerimizden Ertan Acır’ın konuşması da alkışlarla karşılandı. Acır, ‘‘Cumhuriyet kurtuluştur. Cumhuriyeti kimse yıkamaz, milletimizi kimse bölemez.’’ şeklinde konuştu.

Güvenpark’taki konuşmaların ardından binlerce yurtsever Anıtkabir’e yürüdü. Yürüyüş sırasında en önde ‘‘Başkanlığa hayır, yaşasın cumhuriyet’’ pankartı taşındı.

--------------------------------------------------------​------------------------------------------------------------------​------------

16.23- Binler, Cumhuriyet Bayramı'nda Ata'sıyla buluşuyor.

16.15- TGB ve TLB'nin önderliğinde yurttaşlar Aslanlı Yoldan Ata'sına yürüyor.

15.51- Anıtkabir'e girişler başladı. Kitle, polis taramasının ardından Aslanlı Yola geçiyor.

15.49- "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "Cumhuriyet devrimi kazanacak" sloganlarıyla yürüyüş devam ediyor. Anıtkabir'e girişler başladı.

15.30- "Cumhuriyet Gençliği Atasına Yürüyor", "Yaşasın Cumhuriyet! Yaşasın 29 Ekim" sloganları atılıyor, yürüyüş tüm coşkusuyla devam ediyor.

15.19- Yürüyüşte Pkk ve Işid'e karşı mücadele veren güvenlik güçlerimize selam gönderiliyor.

15.09- Yürüyüş "Ya İstiklal Ya Ölüm Tam Bağımsız Türkiye", "Hepimiz Mehmetçiğiz" sloganlarıyla devam ediyor.

15.05- Vatan Partisi MKK üyesi gazi Erten Acır da yürüyüşte.

14.45- Başkanlığa Hayır ve Yaşasın Cumhuriyet pankartları açıldı. Ankara bizimle Anıtkabir'e sloganı atılıyor.

14.40- Ankara Güvenpark'ta yürüyüş başladı. "Cumhuriyet Geleceğimizdir"

14.30- Vatan Partisi Ankara İl Başkanı Ercan Enç konuşuyor: "Cumhuriyet, Türk milletinin tebaalıktan kurtulup özgürlüğüne kavuşmasıdır. Cumhuriyet, hakimiyetin kayıtsız şartsız millete ait olmasıdır. Cumhuriyet, Türkiye'nin Abd'den, Pensilvanya'dan değil Ankara'dan yönetilmesidir. Cumhuriyet; emektir, vatandır, namustur."

14.22- Türkiye Sanatçılar Birliği Başkanı İnci Özdil sahneden yurttaşlara sesleniyor:"Ey Abd, Ab! Şu anda Mustafa Kemal'in askerine, Mehmetçik'ine kurşun sıkıyorsunuz. Yüz yıl önce de aynısını yaptınız ve Mustafa Kemal'in askerilerinin önünde diz çöktünüz, yine çökeceksiniz." İnci Özdil'in konuşmasının ardından yaşasın Türkiye Sanatçılar Birliği sloganı atıldı.

14.15- TESUD genel merkez yöneticisi Ali İhsan Gömülmez:"Ülkemiz zor günlerden geçmektedir ancak karamsar değiliz. Bizim Atatürkümüz var, Cumhuriyetimiz var, TGB ve TLB gibi güçlü gençlik örgütlerimiz var, CKD'miz var, tüm etkisizleştirme çabalarına rağmen güçlü bir ordumuz var.İleriye ışıkla bakıyoruz. Levent Kırca'nın dediği gibi Atatürk'le kalacağız, yaşasın Cumhuriyet!"

14.06- CKD Genel Başkanı Canan Arıtman sahnede:"Gericiler bölücüler karşı devrimciler şunu iyi bilin ki, Cumhuriyet'i asla yıkamayacaksınız!"

13.53- TaLeBe Genel Başkanı Bora Çelik, sahnede konuşuyor: "Değerli dostlar şimdi tam zamanınıdr bölücü teröre karşı ÖMER HALİSDEMİR gibi karşı çıkamnın Kubilay gibi üzerine yürümenin Mustafa Kemal gibi savaşmanın."

13.47- Saygı duruşu sırasında TaLeBe'liler asker selamıyla hepimiz mehmetçiğiz mesajı veriyor.

13.37- Ankara Güvenpark'ta toplanan kitle gittikçe büyüyor. Yurttaşlar "Bağımsızlık bayrağı daha daha yukarı", "Türkiye laiktir laik kalacak" sloganları atıyor.

13.21- TLB Genel Başkanı Bora Çelik ve Vatan Partisi Öncü Gençlik Genel Başkanı Aykut Diş Ulusal Kanal'da

Türkiye'nin dört bir yanından liseliler, proje okulu uygulamasına karşı düzenlenecek yürüyüş için bu sabah saatlerinde otobüslerle Ankara'ya geldi.

Güvenpark'ta toplanmaya başladı.

Yürüyüş saat 13'te başlayacak.

Vatan Partisi, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Türkiye Emekli Subaylar Derneği, Ulusal Eğitim Derneği, Türkiye Sanatçılar Birliği, Ulusal Kanal gönüllüleri, Eğirdir Komando Asteğmenler Derneği, terörle mücadele gazileri yürüyüşe katılıyor.

ulusalkanal.com.tr

ankara tbmm tgb 29 ekim