Hafta Hafta Gebelik

Hamilelik 1 yumurta ile 1 sperm hücresinin birleşmesinden bebek oluşumuna kadar süren, uzun bir yolculuk, mucizevi bir olaydır, bir kadının hayatındaki en önemli olaylardan birisidir.

Hafta Hafta Gebelik

Hamilelik 1 yumurta ile 1 sperm hücresinin birleşmesinden bebek oluşumuna kadar süren, uzun bir yolculuk, mucizevi bir olaydır, bir kadının hayatındaki en önemli olaylardan birisidir.

Sağlıklı bir gebeliğe başlayabilmek için multivitaminler, folik asit takviyesi için bol bol portakal suyu içebilir ve yeşil yapraklı sebzeleri tüketebilirsiniz. Yine bazı egzersizler oldukça önemlidir. Tam olarak ne zaman gebe kalacağınızı bilemeyeceğiniz için özellikle de planlı gebeliklerde alkol içme, ilaç alımı ve sigara içmekten kaçınmalısınız.

Her anne adayı daha gebelik gerçekleşmeden, gebelik hakkında bilgi sahibi olmak ister. Gerek öncesinde, gerek gebelik esnasında bebeklerini ve kendilerini her hafta ne gibi gelişmelerin beklediğini doğal olarak merak ederler. Bu tür bilgileri edinmek için en iyi kaynaklardan birisi de günümüzde şüphesiz internettir.

· Bu sabah kusmaları ne zaman geçecek?

· Bebeğimin kalbi ne zaman atacak?

· Gebeyken beslenmede nelere dikkat etmeliyim?

· Ultrasonda cinsiyetini ne zaman öğrenebilirim?

· Saçımı boyatabilir miyim?

· Yüzümdeki lekelerle nasıl başa çıkabilirim?

· Üçlü test nedir? Ne için yapılır?

· Hamilelik şekeriyle ilgili tarama testleri ne zaman yapılır?

· Bebeğimde bir sakatlık var mı?

· Amniyosentez mutlaka gerekli mi?

· Uçağa binebilir miyim? Havalanındaki X ray cihazları zararlı mı?

…gibi kafanızda birçok soru olduğunu çok iyi biliyoruz.

Tüm bu sorularınızın ve daha birçoklarının cevabını Doktoramcam.com’un sizler için hazırladığı Hafta Hafta Gebelik rehberinde bulabilirsiniz.

Bu rehberde sadece sağlık konularıyla ilgili değil, aynı zamanda hamilelik kıyafetlerinizden, hamileyken yapacağınız spor, tatildeki kısıtlamalar, doğum çantası hazırlama, ağrısız doğum seçenekleri, bebeğiniz için isim bulmaya kadar, aklınıza gelebilecek birçok konuda da detaylı bilgilere ulaşacaksınız.