Vatan Partisi'nin Kocaeli adayları konuştu: Yüzde 30 kararsız seçmenin kararı Vatan Partisi olacak

Vatan Partisi'nin Kocaeli adayları konuştu: Yüzde 30 kararsız seçmenin kararı Vatan Partisi olacak

ozgurkocaeli.com.tr'den İlker Akşit'in haberine göre, 7 Haziran seçimleri için Kocaeli halkından oy isteyen, kendilerini tanıtmaya çalışan iddialı partilerden biri de, eski adı İşçi Partisi olan Vatan Partisi. Vatan Partisi Kocaeli Listesinde, illimizde çok geniş bir kesim tarafından tanınan Diş Hekimi Cenap Yener birinci, bir dönem Türkiye’de herkesin ana haber bültenini güzel Türkçesi’nden dinlediği Gülgun Feyman ikinci sırada.

MİLLİYETÇİ VE ULUSALCI

Vatan Partisi adayları Cenap Yener ve Gülgun Feyman ile, İzmit Yürüyüş Yolunda halk arasında röportaj yaptık. Doğu Perinçek liderliğindeki partilerini “Hem milliyetçi, hem ulusalcı, hem sosyalist” olarak tanımlıyorlar. Yener ve Feyman, Vatan Partisi’nin kendisini çok iyi tanıtacağına ve yüzde 10 barajını aşacağına da inanıyorlar.

İşçi Partisi, Vatan Partisi oldu. Partinizin adını neden değiştirdiniz?

İşçi Partisi sadece belirli bir kesime hitap ediyor görüntüsü veriyordu… Vatan Partisi, Türkiye partisi olacak. Ergenekon’dan yargılanan neredeyse tüm komutanlar bizim partimizde siyaset yapacak. Örneğin; Abdullah Öcalan’ı yakalayan, sorgulayan komutan Hasan Atilla Uğur, Aydın Milletvekili Adayımız. Vatanı için kendini feda eden insanların siyaset yaptığı bir partiyiz.

Bu parti Kemalist mi, sosyalist mi, milliyetçi mi?

Hem milliyetçi, hem ulusalcı, hem sosyalist bir parti. Rasim Ozan Kütahyalı bile Doğu Perinçek’in Atatürkçülüğünü tartışmam demiştir. Kimse bizim milliyetçiliğimizi de Atatürkçülüğümüzü de tartışamaz.

Niye CHP’de değilsiniz? Ya da neden MHP’de siyaset yapmıyorsunuz?

MHP’de bir sürü “Paralel Aday” var. Paralel Yapı’yı daha düne kadar eleştiren MHP, bugün Paralel ile aynı noktaya savruldu. CHP ise milliyetçi ve ulusalcı adayları tasfiye etti. Sezgin Tanrıkulu ile aynı partide mi siyaset yapacağız? Atatürk’ün partisi, bugün Atatürk’ün çizgisinden saptı. Biz o boşluğu doldurmaya geldik. Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Hanım bile HDP, parlamentoda olmalıdır diyor. Biz bu söylemlerin olduğu yerde olamayız.

Partinize Kocaeli’de kimler katıldı? İsim verebilir misiniz?

Benim dışımda, Gülgün Feyman Hanım bizimle birlikte. Önümüzdeki günlerde sürpriz isimleri açıklayacağız. Vatan Partisi’ne bundan sonra çok sayıda sürpriz isim katılacak.

Kocaeli’de ne kadar oy almayı hedefliyorsunuz?

Biz Türkiye genelinde yüzde 10 barajını aşacağımıza inanıyoruz. Kocaeli’de de en az 2 milletvekilini hedefliyoruz.

Barajı geçemezseniz ne yapacaksınız? Siyasete nokta koyacak mısınız?

Vatan Partisi, yüzde 10’u geçemezse Türkiye, en geç 2 yıl içinde tekrar seçime gitmek zorunda kalacak. Çünkü Vatan Partisi olmadan kurulacak meclis, 4 yıl boyunca Türkiye’yi taşıyamaz.

Bugüne kadar girdiğiniz her seçimde binde ile ifade edilen oranlarda oy aldınız. Bu kadar oy oranıyla nasıl bir şeyleri değiştireceksiniz?

İşçi Partisi geçmişte kaldı ve bitti. Ancak bizim oy oranımızın ötesinde bir gücümüz var. Örneğin Ergenekon ve Balyoz kumpasının çökmesinde en etkili parti Vatan Partisi ve gençlik örgütleriydi. Türkiye Gençlik Birliği, Atatürk’ün mirasına sahip çıkan tek örgüttür... TGB, sokaktaki en kuvvetli gençlik örgütüdür. AKP’nin gençlik oluşumu sosyal medya trollerinden ibaret. Bizim gençliğimiz ülke sorunlarına hakim, jilet gibi çocuklar. Bizim gençliğimizin ağzı bozuk değil!

Kocaeli’de nasıl bir seçim çalışması yürüteceksiniz?

Türkiye yüzde 30 kararsız seçmen var. Bu seçmenler ne yapacağını bilmiyor. Sessiz çoğunluğun sesi olacağız. Bütün ilçelere gideceğiz. Köylere, mahallelere ulaşacağız. Vatan Partisi’ni her yerde, herkese anlatacağız.

Gülgun Hanım, siz neden Kocaeli’den aday oldunuz?

Vatan Partisi, Kocaeli’ye çok önem veriyor. Genel Başkan bana Kocaeli’yi teklif etti. Ben de derhal bu teklifi kabul ettim. Bölgeyi çok iyi biliyorum. Çocukluğum Kandıra’da geçti. İlkokula Kandıra’da gittim. Kocaeli’nin milletvekili olmaya talibim.

Gülgun Feyman kimdir?

31 Mayıs 1958 Ankara doğumlu. Evli, 2 çocuk annesi. Albay olan babası nedeniyle Türkiye’nin dört bir yanında yaşama fırsatı yakaladı. Türkiye’nin tanıdığı televizyon spikeri ve gazeteci Gülgun Feyman, Kandıra’da 3 yıl yaşadı. İlkokula Kandıra’da başladı. Erzurum Atatürk Üniversitesi Tarih Bölümü mezunu. TRT’de yetişen Gülgun Feyman, yayıncılığın her kademesinde çalıştı. Star TV’nin kurucusuydu. 7 yıl ana haberleri sundu. Daha sonra Show TV gibi, Star TV gibi kanallarda çalıştı.

Cenap Yener kimdir?

4 Kasım 1953 İzmit doğumlu. İzmitli. Evli, 2 çocuk babası. Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi mezunu. Diş Hekimi. 16 yıl profesyonel futbol oynadı. İzmit’te Petrol Spor’da başladığı futbol hayatını sırasıyla Genç Milli Takım’da, Hacettepe, Göztepe, Beykoz, Vefa, Sakaryaspor ve Galatasaray’da sürdürdü. Galatasaray’da futbolu bıraktı. Galatasaray ve Kocaelispor’da kongre üyesi, her iki takımda da yöneticilik yaptı. Siyasete 1989 yılında Bedrettin Dalan’ın kurduğu Demokrat Merkez Parti’de başladı. Daha sonra Hüsamettin Cindoruk’un kurduğu Demokrat Türkiye Partisi’nin il başkanlığını üstlendi.

chp mhp milliyetçi hareket partisi cumhuriyet halk partisi