''Öcalan'ın söylediği iki kavramı Kemal Bey de dile getirdi''

''Öcalan'ın söylediği iki kavramı Kemal Bey de dile getirdi''

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Diyarbakır'da Abdullah Öcalan'ın "yasal zemin" talebini dillendirdi. Kılıçdaroğlu'nu misafir eden Dicle Toplumsal Araştırmalar Merkezi Başkanı Mehmet Kaya toplantıda konuşulanları anlattı.

Kaya, "Kılıçdaroğlu, 'Anadilde eğitimin karşısında değiliz, daha bilimsel çalışma yapılarak ortaya konmasını istiyoruz' dedi. Birçok konuda aslında kırmızı çizgisi olmadığını ifade etti. Kemal Bey, "Biz çözüm sürecinin hiçbir şekilde karşısında olmayız ve olmayacağız da. Bizden istenen desteği vermeye hazırız" dedi.

Taraf'a konuşan Kaya, Cumhurbaşkanı adayı olarak ilan edilen Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Kürt meselesiyle ilgili mesaj verebileceğini söyledi.

"Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanın bir anlamda sembol olduğu ve siyasi irade kullanacak bir boyutunun olmamasından dolayı böyle değerlendirmek gerektiğini söyledi. Böyle bir misyon biçtikleri için de böyle bir aday çıkardıklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu’nun Kürt sorunu konusunda açıklamalar yapabileceğine de işaret etti."

Kaya, Kılıçdaroğlu'nun Öcalan'ın taleplerini dillendirdiğine dikkat çekti.

"Kürt siyasetinden olsun, Abdullah Öcalan’dan olsun bir cevap gelecektir. Abdullah Öcalan’ın en son söylediği iki kavramı Kemal Bey de dile getirdi. Bu sürecin Meclis’te yasal zemine kavuşturulması ve şeffaf olması önemli açıklamalar."