TGB Kubilay Eylemine Hazırlanıyor

Gericiliğe ve Bölücülüğe Karşı Kubilay Kızılay’da eylemine sekiz gün kala TGB, Ankara’yı abluka altına aldı.

TGB Kubilay Eylemine Hazırlanıyor

Gericiliğe ve Bölücülüğe Karşı Kubilay Kızılay’da eylemine sekiz gün kala TGB, Ankara’yı abluka altına aldı. Soğuğa rağmen sabah 07.30’da Güvenpark duraklarındabildiri dağıtımına başlayan TGB’liler sabah işlerine ve okullarına giden Ankaralıları eyleme davet ediyorlar.09.30’a kadar Ankara caddelerinde bildiri dağıtımı yapan gençler semt çalışmalarına geçmeden önce kahvaltılarını yapıyorlar ve gazete sunumları ile gündemi değerlendiriyorlar. Öğleden sonrasemtlerde sürdürülen çalışmalarda kapı kapı evler gezilerek posta kutularına bildiriler bırakılıyor ve bütün sokaklar Kubilay’ın resminin yer aldığı afişlerle donatılıyor. Akşamüzeri ise Kızılay Güvenpark’ta masa açarak evlerine dönen Ankaralıları karşılıyorlar. TLB üyeleri de aynı saatlerde Kızılay İzmir Caddesi’nde eyleme davet masası açıyorlar.

Üniversiteler ve Liseler de Abluka Altında

Ankara caddelerinde yürüttükleri çalışmaları toplulukları ve kulüpleri aracılığıyla üniversitelerinde ve liselerinde de yürüten TGB’liler, üniversitelerde ve liselerde laiklik haftaları ilan ederek bu kapsamda etkinlikler düzenliyorlar. Okullarda gün içerisinde forumlar, sergiler, film gösterimleri, söyleşiler ve alternatif dersler gerçekleştiren TGB’liler, üniversiteler ve liselerden çok sayıda gencin eyleme katılacağını belirttiler.

Çağdaş Cengiz: “Hodri Meydan”

Bu arada Recep Tayyip Erdoğan’ın 19. Milli Eğitim Şurası’nda ve din şurasında defanstan ofansa geçme çağrısına da yanıt veren TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz, “Akla ve bilime karşı kazanamayacakları bir savaşın içerisindeler. Karma eğitim tartışılıyor. Yurttaşlık kavramını hedef alarak devrimle millet olan halkımızı yeniden ümmete dönüştürmek, tebaalaştırmak yani kullaştırmak düşüncesindeler.Rennan hocamıza, üniversitelerimize ve eğitim sistemine yönelen saldırılar bunu açık olarak gösteriyor. Ancak başaramazlar. Türkiye’nin özgür ruhlu gençliği 68’den Haziran Ayaklanması’na hala aynı mayayı koruyor. Bizler karakteri özgürlük ve bağımsızlık olan cumhuriyet gençliğiyiz. Karanlığı yırtıp atarız. Miras, doğa demeden hukuk dışı yollarla kondurdukları kaçak saraylar onların gücünü değil, acizliğini ve sonlarının yaklaştığını gösteriyor. Tüm üniversitelerde ve birçok lisede 27 Aralık eylemimiz için ‘Gericilikle Mücadale Haftası’ ilan ettik. 27 Aralık’ta Kızılay’dan hodri meydan diyeceğiz”dedi.

Gençler, 27 Aralık 2014 Cumartesi günü14.00’da “Gericiliğe ve Bölücülüğe Karşı Kubilay Kızılay’da” sloganıyla Kızılay’da olacak.