AKP Suriyelileri ot toplayıp yemeye mahkum etti!

AKP, Suriyeli mültecileri Türkiye'de açlığa ve sefalete mahkum etti

AKP Suriyelileri ot toplayıp yemeye mahkum etti!

AKP, Suriyeli mültecileri Türkiye'de açlığa ve sefalete mahkum etti

Suriye'deki terör olaylarından gelip Türkiye'ye sığınan Suriyeli mültecilerin dramı her geçen gün daha da artıyor. Kahramanmaraş'ta yurttaş kamerasına yansıyan fotoğraf karesi Suriyelilerin çektiği sıkıntıları somut bir şekilde gözler önüne seren son kare. Dün öğlen saatlerinde Kahramanmaraş Binevler mevkii şairler pakında çekilen fotoğraf karelerinde bir anne ve 3 çocuğunun parkta besin ihtiyaçlarını karşılamak için kışın ortasında montsuz ve yalın ayak ot topladıkları görülüyor.

Ot yiyorlar!

ulusalkanal.com.tr'nin edindiği bilgilere göre Binevler mevkiinde yaşanan bu dram ilk değil. Daha önce de benzerleri yaşanan bu olaylar da çevredeki yurttaşların dikkatini çekmiş ve zaman zaman yiyecek ve giyecek yardımı da yapılmış. Birden fazla ailenin tek bir evde ikamet ettiği bildirilen aileler, yeme ihtiyaçlarını çevredeki duyarlı yurttaşların yardımı olmadığı zamanlarda parklardaki otları toplayıp yiyerek besin ihtiyaçlarını karşıladıkları ifade edildi.

Yeterli denetim yapılmıyor

Resmi rakamlara göre 7 bin Suriyeli mültecinin yaşadığı Kahramanmaraş Doğukent'te 400 çadırlı bir mülteci kampı bulunuyor. Ancak bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre kamp alanında yeterli denetim ve alt yapı bulunmadığından ötürü mülteciler kamp alanını tercih etmiyor. Birçoğu kışı çadırlarda geçirmek istemedikleri için birkaç aile birleşip 1 ev veya çoğu zaman 1 evin 1 odasını kiralayarak ikamet ediyor.

Asayiş olayları arttı

Öte yandan AKP'li Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nde mültecilerin denetiminin tam olarak takibinin yapılmaması nedeniyle kentteki asayiş olayların arttığı da gelen bilgiler arasında.

Gökhan ÇELİK

ulusalkanal.com.tr

AKP Kahramanmaraş suriyeli mülteciler