Diyarbakır'da bir polis kaçırıldı

Birçok ilde olay çıkarıp askere ve polise saldıran PKK'lılar, Diyarbakır-Bingöl karayolunda bir polis memurunu kaçırdı. Şırnak'ta da özel bir şantiyede basan teröristler, 15 işçiyi kaçırdı, 6 iş makinesini yaktı. Birkaç saat sonra işçiler serbest bırakıldı.

Diyarbakır'da bir polis kaçırıldı

Diyarbakır'da Şanlıurfa'da polisi şehit eden PKK'lılar, Diyarbakır-Bingöl karayolunda bir polisi memurunu kaçırdı.

Olay, Diyarbakır'ın Lice ilçesiyle Bingöl'ün Genç ilçesi arasındaki Abalı bölgesinde yaşandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Vedat Kaya ailesiyle birlikte Mardin'den Muş'a gitmek istiyordu.

Saat 19:00 sıralarında polis memurunun yolu PKK'lılar tarafından kesildi. Aracı durduran PKK'lılar polis memurunun eşi ve çocuğunu serbest bıraktıktan sonra polis memurunu yanlarına alarak dağlık alana kaçtı. Olayın ardından bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

PKK'lıların hedefinde işçiler de vardı. Teröristler, Şırnak'ın Silopi ilçesinde termik santrale kömür çıkartan özel bir şirketin şantiyesini bastı.

Şantiyede bulunan 6 iş makinesini yakan grup daha sonra, 15 işçiyi de yanlarına alarak uzaklaştı. Ancak işçiler kısa süre alıkonulduktan sonra serbest bırakıldı.

Dün akşam saatlerinde de PKK'lılar, Erzurum'da 1 ambulans ve 3 sağlık görevlisini kaçırdı. Göreve giderken kaçırılan 3 sağlık çalışanı bu sabah serbest bırakıldı.

ulusalkanal.com.tr

istanbul teröristler diyarbakır polis