29 Ekim çağrısı büyüyor

29 Ekim çağrısı büyüyor

Türkiye Liseliler Birliği (TLB), proje okul yönetmeliğine, başkanlık planlarına, bölücü teröre ve cumhuriyeti hedef alan her türlü girişime karşı 29 Ekim'de Ankara'da büyük bir yürüyüş gerçekleştirecek.

''Cumhuriyetin Çocukları Atası'na Yürüyor'' sloganıyla 29 Ekim'de Güvenpark'tan Anıtkabir'e yürüme çağrısı yapan liselilere çok sayıda demokratik kitle örgütünden ve siyasi partilerden destek geldi. Ulusal Eğitim Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Türkiye Emekli Subaylar Derneği, Ulusal Kanal Gönüllüleri, Vatan Partisi ve terörle mücadele gazileri de liseliler ile birlikte yürüyecek.

Katılımcılar, düzenledikleri ortak basın açıklamasıyla 29 Ekim'de öğrencilerin, öğretmenlerin, kadınların, gazilerimizin omuz omuza olacağını duyurdu.

Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Sekreteri Şen Yazgan, ''Atatürk'ün en büyük eserim dediği laik, demokratik cumhuriyetimizin 93. yılı kutlu olsun. Bu yıl cumhuriyet bayramımızda Ata'mızın huzuruna yürüyeceğiz. '' dedi.

Terörle mücadele gazilerimizden Erten Acır ise cumhuriyetin bekçileri olduğunu vurgulayarak yürüyüşe çağrı yaptı.

Türkiye Emekli Subaylar Derneği Genel Sekreteri Rafet Yavuz, ''Kutsal değerimize sahip çıkıyoruz. Cumhuriyeti ilelebet yaşatmak üzere 29 Ekim'de alanlarda olacağız. Mücadelelere hazırız." şeklinde konuştu.

Vatan Partisi Ankara İl Sekreteri Özcan Güven ise ''Amerikancı FETÖ darbesini bertaraf ettik. Bölücü terör örgütünü hendeklere gömdük. Cumhuriyet bayramımızı bütün milletimizle kutlayacağız." dedi.

Katılımcılar adına ortak basın açıklamasını TLB Genel Başkanı Bora Çelik yaptı. Çelik, "Bugün yeniden gündeme sürülen başkanlık hayalleri, Lozan’a karşı düşmanlık, Abdülhamit sevdaları Türk Milleti içerisinde tecrite uğramaya mahkûmdur. Cumhuriyet değerlerine düşmanlık yaparak iktidar olma günleri geride kalmıştır. Artık, Cumhuriyetimizi savunmak iktidar olmanın formülüdür. Cumhuriyetimiz, Gazi Meclisi’yle, İstiklal Savaşı ruhuyla, dünümüz, bugünümüz ve yarınımızdır.'' diyerek tüm vatandaşları 29 Ekim'de Anıtkabir'e yürümeye çağırdı.

İşte ortak açıklama:

''Yedi düveli dize getirdiğimiz Kurtuluş Savaşı’mızın ardından Cumhuriyetimizi ilan edeli 93 yıl oldu. Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, yükselen genç nesle “Cumhuriyeti biz kurduk, onu devam ettirecek sizlersiniz” diye seslenmişti. O ses hala kulaklarımızda. O ses, 93 yıl geçse dahi Cumhuriyeti “devam ettirme” sorumluluğunu omuzlarımıza yüklüyor.

KAYBEDİYORLAR

Bugün, Mehmetçiğimizle, polisimizle, gencimizle, yaşlımızla, kadınımızla, erkeğimizle Türkiye’yi parçalamak isteyen “küresel efendilerin” kumandasındaki terör örgütlerine karşı, sınırlarımızın içinde ve dışında büyük bir savaş veriyoruz. Bir yanda şehirlerimizde bombalar patlatan, Mehmetçiğimize kurşun sıkan, ABD’nin kara kuvveti terör örgütü diğer yanda devletimizin her kademesinde yuvalanan ve vatan bütünlüğümüze kast eden ve geleceğimizi çalmaya kalkışan Fethullahçı Terör Örgütü var. Amaçları aynı! Cumhuriyetimizin kazandırdığı egemenliğimizi ellerimizden alıp, “büyük kuvvetlere” teslim etmek istiyorlar. Ancak kaybediyorlar!

CUMHURİYET SİGORTAMIZDIR

Bu büyük mücadele, her alanda bedeller ödeyerek zaferlere ulaşıyor. Bu savaşta başarılar kazandıkça bağımsız ve özgür bir Türkiye Cumhuriyeti yaratma mücadelemiz ve azmimiz daha da artıyor. Cumhuriyetimizin kıymetini, en çok bugünlerde anlıyoruz. Çünkü, Cumhuriyetimiz, bu ateşten günlerde, sırtımızı yasladığımız, dağ gibi güven kaynağımızdır. Cumhuriyetimiz, bölücü ve yobaz teröre karşı milletimizi birleştiren büyük değerlere sahip, sigortamızdır.

TECRİTE UĞRAMAYA MAHKUM

Bugün yeniden gündeme sürülen başkanlık hayalleri, Lozan’a karşı düşmanlık, Abdülhamit sevdaları Türk Milleti içerisinde tecrite uğramaya mahkûmdur. Cumhuriyet değerlerine düşmanlık yaparak iktidar olma günleri geride kalmıştır. Artık, Cumhuriyetimizi savunmak iktidar olmanın formülüdür. Cumhuriyetimiz, Gazi Meclisi’yle, İstiklal Savaşı ruhuyla, dünümüz, bugünümüz ve yarınımızdır.

Cumhuriyetimiz, en büyük tutkumuz ve bağımsızlığımızdır. Uğruna şehitler verdiğimiz, varlık sebebimizdir.

Şimdi görevimiz, yeniden tam bağımsız, demokratik, laik, halkçı ve çağdaş bir Atatürk Türkiye’si için Cumhuriyetimize sarılmaktır.

Yurdumuzun dört bir yanında “Cumhuriyet Geleceğimizdir” demek için ayağa kalkıyoruz! Vatanımız ve geleceğimiz için 29 Ekim 2016 günü saat 13.00’de Kızılay-Güvenpark’ta buluşarak Anıtkabir’e Ata’mıza yürüyoruz. Tüm Ankara haklını ve milletimizi Cumhuriyet bayramında Kızılay’da buluşmaya ve Ata’mıza yürümeye davet ediyoruz."

ulusalkanal.com.tr

29 ekim