Senatör Graham terörist Kobani ile görüştü

İdlib'de mutabakat takvimi işlerken ABD, PKK/PYD ile ortaklığına devam ediyor. Açıklamayı ABD'li Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham yaptı. Graham, terör örgütü PKK/YPG'nin elebaşlarından 'Mazlum Kobani' kod adlı terörist Ferhat Abdi Şahin ile telefonda görüştü. ABD'li senatör "İran’dan doğal gazı veya petrolü koruyan SDG ile ortaklığımız devam ediyor" dedi. Graham görüşmede ABD'nin Rusya'nın faaliyetlerinden duyduğu kaygıyı da ilettiği belirtildi.

Senatör Graham terörist Kobani ile görüştü

PKK/PYD'nin İran'dan doğalgazı koruduğu belirtildi. "Rusya kaygısı" PKK'ya talimat olarak iletildi.

Dünyanın dört bir yanında koronavirüsle mücadele sürerken ABD'nin Suriye'de PKK/PYD üzerinden Türkiye, Rusya ve İran karşıtı faaliyetleri sürüyor.

ABD'li Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham PKK/YPG'nin elebaşlarından 'Mazlum Kobani' kod adlı terörist Ferhat Abdi Şahin ile telefon görüşmesi yaptı.

Graham, görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabı Twitter'dan açıkladı. Paylaşımda PKK/PYD'nin Suriye'de kurduğu çatı örgütü SDG'nin İran karşıtı faaliyetlerine değinildi.

"ORTAKLIK DEVAM EDİYOR.."

Graham, "Bugün Suriye’deki SDG’nin Lideri General Mazlum ile harika bir telefon görüşmesi yaptım. IŞİD’le mücadele devam ediyor. Bizim ulusal güvenlik çıkarlarımız için Halifeliğin yıkılmasına yardım eden, IŞİD'den ve İran’dan doğal gazı veya petrolü koruyan ve Suriyeli insanlar için gelecek uygun bir politik yerleşim doğrultusunda çalışan SDG ile ortaklığımız devam ediyor." dedi.

Türkiye-Suriye sınır hattı boyunca Rus saldırısının yapıldığını iddia eden Graham, "Görüşmede saldırı hakkında kaygı ifade edildi" dedi. Ayrıca Rusya'nın gazı gasp etmek için Suriye'de çaba içinde olduğu öne sürüldü.

Graham paylaşımda ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun da twitini alıntıladı. Pompeo paylaşımda IŞİD'e karşı kurulan uluslararası koalisyon ile çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

ulusal.com.tr

abd pkk pyd idlib