MGK bildirisi açıklandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Millî Güvenlik Kurulu, 24 Haziran seçimleri öncesi son kez biraraya geldi. 3 saat 15 dakika süren toplantı sonrası yapılan yazılı açıklamada "Seçim güvenliğine ilişkin tedbirlerin yanı sıra terörle mücadele ve Suriye ile Filistin'deki son gelişmelerin görüşüldüğü" belirtildi.

MGK bildirisi açıklandı

Millî Güvenlik Kurulu, 24 Haziran seçimleri öncesi son kez toplandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Sarayında yapılan toplantıya Başbakan Binali Yıldırım da son kez katıldı.

3 saat 15 dakika süren MGK'nın ardından yayımlanan bildiride "Ülkemizin güvenliğini yakından ilgilendiren önemli iç ve dış gelişmeler ile kamu düzeni ve güvenliği, toplumun huzuru, birlik ve beraberliğini bozmaya yönelik girişimlere karşı tedbirler çok yönlü olarak ele alınmıştır" denildi.

Yurt içi ve yurtdışında FETÖ/PDY, PKK/PYD-YPG ve IŞİD dahil tüm terör örgütlerine karşı yürütülen operasyonlara devam edileceği vurgulanan bildiride "Operasyonların, diplomasinin imkânlarıyla da desteklenerek, kısa ve orta vadede somut sonuçlara ulaştırılması için gereken adımların kesin şekilde atılacağı" belirtildi.

Filistin'de yaşanan insanlık dramı da MGK'nın gündemindeydi. İsrail'in işlediği katliamların lanetlendiği, başkenti Kudüs olan Filistin devletinin kurulması suretiyle iki devletli çözüme dayalı barış zeminini tahrip eden her türlü girişimin şiddetle kınandığı bildiri de "Türkiye'nin her zaman ve her alanda Filistin davasına sahip çıkmaya devam edeceği" kaydedildi.

"Ege ve Doğu Akdeniz'deki kışkırtmalar" konusunda ise "Türkiye uluslararası antlaşmalardan kaynaklanan haklarını sonuna kadar kullanmakta tereddüt etmeyecektir" ifadesi kullanıldı.

Ve Suriye meselesi. Bildiride "Suriye konusunda taraf olan ülkelerin, öncelikle barış ve huzurun sağlanması ile insani acılara son verilmesine yönelik sorumluluklarını yerine getirmeleri gerektiği, Irak'taki gelişmelerin de yakından takip edildiği" vurgulandı.

24 Haziran öncesi yapılan son MGK'nın gündeminde seçim güvenliği de vardı. Açıklamada "Seçimin, huzur ve güven ortamı içerisinde gerçekleştirilmesi için alınan tedbirler hakkında kurul'a bilgi sunulmuştur" ifadesi kullanıldı.

ulusal.com.tr