Bakanlık'tan Uludere savunması!

Adalet Bakanlığı, Anayasa Mahkemesi'nin talebi üzerine Uludere olayı ile ilgili 28 sayfalık görüş yazısı gönderdi. Yazıda, 34 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili "Bir hata olduğunun anlaşılması, kullanılan gücü otomatik olarak haksız hale getirmez" ifadelerine yer verildi.

Bakanlık'tan Uludere savunması!

Adalet Bakanlığı, Şırnak’ın Uludere İlçesi’nin 34 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili Anayasa Mahkemesi'ne görüş bildirdi. Bakanlık, "bir hata olduğunun anlaşılması kullanılan gücü otomatik olarak haksız hale getirmez" ifadelerine yer verildi.

Bakanlık görüşü, hava operasyonunda hayatını kaybedenlerin ailelerinin başvurusu üzerine talep edildi.

Anayasa Mahkemesi'nin talebi üzerine 28 sayfalık görüş hazırlayan bakanlık, dikkat çekici ifadelere yer verdi.

"Güvenlik güçleri, bir terör veya yakalama operasyonunda, henüz fiili saldırıyla karşılaşmamış olsalar bile AİHM Sözleşmesinin 2’nci maddesi 2’nci fıkrasındaki amaçları gerçekleştirmek için güç kullanabilirler. Ancak, bu durumsa güç kullanmalarının o sırada geçerli gibi görünen sağlam sebeplere dayandığına dair samimi bir inançları bulunmalıdır"

Görüş yazısında, "Daha sonra bir hata olduğunun anlaşılması, kullanılan gücü otomatik olarak haksız hale getirmez." ifadelerine yer verildi.