Ağrı Valisi PKK saldırısının perde arkasını anlattı

Ağrı Valisi Musa Işın, PKK saldırısının perde arkasını anlattı. Işın, PKK'lıların bölgede çadır kurduğunu, askerlere ilk ateşin o çadırın içinden uzun namlulu silahlarla açıldığını belirtti. Işın, örgüte eleman kazandıran eski HDP İlçe Başkanı Cezmi Budak'ın da çadırda bulunduğunu söyledi.

Ağrı Valisi PKK saldırısının perde arkasını anlattı

Ağrı Valisi Musa Işın Diyadin'deki PKK saldırısıyla ilgili ayrıntıları açıkladı. Işın, askerlere ilk ateşin bölgede daha önce kurulan bir çadırdan açıldığını, eski HDP İlçe Başkanı Cezmi Budak'ın da çadırın içinde bulunduğunu belirtti.

Hürriyet Gazetesi'ne konuşan Işın'ın aktardıklarına göre; askerler bölgeye, PKK'lıların halkı 7 Haziran'daki genel seçimler için tehdit etmesini önlemek amacıyla gitti. Çünkü, bahar şenliği adı altında yapılacak etkinliğe PKK'lıların da katılacağı istihbaratı alınmıştı.

Jandarma Özel Harekat Taburu sabaha karşı köye vardı. Alanda bir çadır kurulduğunu gördü. Ancak bu çadırın kurulacağı yönünde önceden alınmış bir bilgi yoktu.

Askerler, içeridekilerin ellerini havaya kaldırarak çadırdan çıkmalarını istedi. Ancak içeridekiler uzun namlulu silahlarla askerlere ateş açtı. Çatışma böyle başladı.

Vali'nin anlattıklarına göre, PKK'lıların bulunduğu çadırda, eski HDP İlçe Başkanı Cezmi Budak da vardı. Vali, Budak'ın PKK'lılara militan temin ettiğine dair belgelerin bulunduğunu belirtti.

ulusalkanal.com.tr