İşçilerden sendika isyanı

Ankara'daki Ortadoğu Rulman Sanayi’nde çalışan 1700 işçi iş bırakma eylemi yaptı. Bu seferki eylemin nedeni Türk Metal Sendikası'ndan atanan işyeri baş temsilcisi. İşçiler o temsilciyi tanımadıklarını belirterek hem sendikadan istifa etti hem de kendilerine yeni bir baş temsilci seçti. İşçiler bu seçimi tanımayan fabrika yönetimine direnmekte kararlı.

İşçilerden sendika isyanı

İşçiler "işyeri temsilcimizi biz seçeceğiz" deyip hem sendikaya hem de patrona isyan bayrağı açtı. İradeleri tanınmayınca da topluca iş bıraktılar.

Ankara’nın Polatlı ilçesinde bulunan Ortadoğu Rulman Sanayi işçileri, işyeri temsilciliği konusunda Türk-Metal Sendikası ve fabrika yönetimi ile anlaşmazlığa düştü. İşçiler yeni bir işyeri baş temsilcisi seçti ancak yönetim Türk-Metal’in eski baş temsilcisini yeniden görevlendirdi. Karara gösterilen tepki iş bırakma eylemine dönüştü.

Yaklaşık 1700 işçi eyleme katıldı. İşçiler adına konuşan Kazım Ercan, “bu noktaya gelmemizin baş mimarı Türk Metal Sendikası'dır. Bizim yönetimle görüşmemiz devam ediyor. İş başı yapmak istediğimizi bildirdik” dedi.

Ortadoğu Rulman Sanayi işçileri, bundan yaklaşık iki ay önce de Türk Metal Sendikasına karşı iş bırakmıştı.

İşçilerin başlıca talepleri ise şöyle: Türk Metal’den istifa eden hiçbir işçinin işten atılmaması, Türk Metal Sendikası'nın fabrikada bulunmaması, ücret konusunda patron ile kendi seçtikleri temsilcilerin görüşmesi, yapılan eylemlerden dolayı cezai işlem uygulanmaması. İşçiler ile fabrika yönetimi arasındaki görüşmeler sürüyor.