Tunç Soyer'e '3 Mayıs' tepkisi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 3 Mayıs’ın Dünya İzmirliler günü olarak kutlanacağını açıkladı. Soyer’e Ak Parti, MHP ve Vatan Partisi il başkanları tepki gösterdi. “İzmir’in ve İzmirlilerin günü 9 Eylül’dür” denildi.

Tunç Soyer'e '3 Mayıs' tepkisi

“35 bizim için sadece plaka değil, sevda, özgürlük, neşe, coşku, demokrasi demektir” dedi. Ve 3 Mayısı Dünya İzmirliler Günü ilan etti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 3 Mayıs’ı Dünya İzmirliler günü ilan etmesine Ak Parti, MHP ve Vatan Partisi’nden tepki geldi.

CHP’li belediye başkanı Tunç Soyer’in 3 Mayıs’ı Dünya İzmirliler Günü ilan etmesinin ardından sokağa çıkma yasağının olduğu günde üstü açık seyir otobüsünden perkisyon dinletisi yapıldı.

Soyer’e Ak Parti, MHP ve Vatan Partisi’nden tepki gösterdi. AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Dünya İzmirliler Günü “ilanının dışı afili içi boş, yersiz bir meşgale” olarak niteledi. Sürekli, “İzmir’in bir günü vardır. O da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Belkahve’den bu şehre gururla baktığı zafer dünüdür. İzmir’in düşman işgalinden kurtulduğu 9 Eylül tarihidir” dedi.

Vatan Partisi İzmir İl Başkanı Rifat Mutlu da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Tunç Soyer’in adımına karşı çıktı. Mutlu, “Tunç Soyer, 3 Mayıs’ı İzmirliler günü olarak ilan etme şaşkınlığına düşmüştür. Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkomutanlığı’nda Türk Ordusu İzmir’e girerek işgalci Yunan askerlerini denize döktüğü tarih olan 9 Eylül, hem İzmir hem de İzmirlilerin günüdür” ifadelerini kullandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 3 Mayıs’ı İzmirliler Günü ilan etmesine Milliyetçi Hareket Partisi’nden de tepki geldi. MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, “İzmirliler 9 Eylül’ü dünya İzmirliler günü, Türk’ün kurtuluş günü, Türk milletinin düşmanı denize dökme günü olarak zaten kutluyor. Bu tarihi değiştirip alternatif bir şey oluşturmanız biz İzmirlileri kaygılandırıyor. Ne yapmak istiyorsunuz?” dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya da Tunç Soyer’in İzmir’in doğum günü olan 9 Eylül’e alternatif üretmeye kalktığını vurguladı.

ulusal.com.tr

izmir mhp ak parti vatan partisi Tunç Soyer 9 eylül 3 mayıs