Necip Hablemitoğlu dosyası raftan indirildi!

Necip Hablemitoğlu dosyası raftan indirildi, soruşturmayı Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Necip Cem İşçimen üstlendi. Suikastte kullanılan silah, mermi çekirdeği ve kovanlar için yeniden inceleme talep eden savcılık F tipi örgütün suikastteki rolünü de araştıracak.

Necip Hablemitoğlu dosyası raftan indirildi!

Soruşturma savcsı Hakan Yüksel'in Yargıtay'a seçilmesinin ardından sekteye uğrayan Doçent Doktor Necip Hablemitoğlu suikastı dosyası yeniden ele alındı.

Hablemitoğlu suikasti soruşturması Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Necip Cem İşçimen'e verildi. İşçimen'in ilk işi olay yerinde bulunan 2 kovan ile Hablemitoğlu’nun kafasından çıkartılan mermi çekirdeğinin incelenmesi oldu.

13 yıldır adli emanette muhafaza edilen mermi çekirdeği ve kovanların incelenmesi için talimat veren savcılık suikastte kulanılan silahın başka bir olaya karışıp karışmadığını araştıracak.

F tipi örgütün suikastteki rolünden şüphelenen Başsavcıvekili İşçimen, soruşturmada bugüne kadar görev alan ve mesletekten çıkarılan F tipi polislerin ilişkilerini de mercek altına aldı.

Cemaatin Türkiye İmamı Mustafa Özcan'ın cinayetten önceki günlerde Hablemitoğlu ile görüştüğü ortaya çıkmıştı. Bu konunun peşine düşen savcılık, geçmişe yönelik HTS kayıtlarını da istedi.

Soruşturma kapsamında Hablemitoğlu’nun eşi Şengül Hablemitoğlu ve yakınlarının da yeniden bilgilerine başvurulması bekleniyor.

ulusalkanal.com.tr