Hem kaçak, hem güvenliksiz

İstanbul'un Arnavutköy semtinde kaçak izinle kat çıkılan binaları ekrana getirmiştik. Şimdi, tarihi dokuyu zedeleyen o inşaatlardaki bir başka çarpıcı görüntüyü, "inşaatlarda hiçbir önlem olmadan çalıştırılan işçileri" izleyeceğiz. Eğimli çatıda çalışan işçilerde ne kemer var, ne de başka bir önlem. Ta ki, Ulusal Kanal kamerasını görene kadar.

Ulusal Kanal'ın ekrana getirdiği, Arnavutköy'de kaçak izinle kaçak olarak yapılmak istenen binada bu kez de iş güvenliği skandalı ortaya çıktı. İşçiler inşaatlarda can güvenliği olmadan çalıştırılıyor.

Sabah saatlerinde gelen ihbar üzerine, ekibimiz Arnavutköy Bakkal Sokak'taki inşaata gitti. Yan taraftaki evin balkonundan, "geçici çatı tadilatı" adı altında yapılan çalışmaları görüntülemeye başladı.

Yerden metrelerce yükseklikte çalışan işçilerin ne kafalarında baret, ne üzerilerinde yelek, ne de güvenlik kemerleri vardı.

İşçiler, yarım saat sonra görüntülendiklerini farketti. Hemen işi bırakıp çatıdan indiler. Döndüklerinde iş güvenliğine uygun bir şekilde giydirilmişlerdi. Üstelik, işçiler bu dakikadan sonra çekim yapan ekibimizi fotoğraflamaya başladı.

İşçiler ekibimizi fotoğraflarken, inşaattaki bir başka kişi de ekibimizi taciz etti. Ekibimizin, "neden ruhsat ve iş güvenliği tabelası yok" sorusuna ise yanıt verilmedi.

Haber: Deniz Çağlayan

Kamera: İnanç Saraçoğlu

ulusalkanal.com.tr

istanbul kaçak arnavutköy Deniz çağlayan inanç saraçoğlu