Bismil'de sokağa çıkma yasağı! Temizlik operasyonu başladı

Diyarbakır Bismil'de PKK'ya yönelik operasyonlar nedeniyle 4 mahallede sokağa çıkma yasağı ilan edildi. PKK'lıların araç ve iş makineleriyle barikat kurduğu bölgeler polis ekipleri tarafından ablukaya alındı. Havadan insansız hava araçları tarafından verilen koordinatlarla PKK noktaları ateş altına alındı.

Bismil'de sokağa çıkma yasağı! Temizlik operasyonu başladı

Diyarbakır Bismil İlçesi'nde PKK'lılara yönelik temizlik operasyonları sürüyor.

PKK'lıların attığı roketin bir eve isabet etmesiyle biri 9 yaşındaki kız çocuğu olmak üzere 2 kişi hayatını kaybetmişti.

Güvenlik güçleri PKK'lıları Fırat, Avaşin, Rojava ve Tekel Mahallesi'ne sıkıştırdı. Sivillerin zarar görmemesi için 4 mahallede ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

PKK'lılar Mem u Zin Bulvarı'na araç ve iş makineleriyle kurduğu barikatların arkasında polislere uzun namlulu silahlar ve roketatarlarla saldırdı.

Polis ekipleri de insansız hava araçlarından aldıkları koordinatlarla teröristlerin bulunduğu noktaları ateş altına aldı.

Teröristler Hakkari Yüksekova Emniyet Müdürlüğü binasına da uzun namlulu silahlarla saldırıda bulundu. Saldırıya nöbette bulunan polisler anında karşılık verdi.

PKK'lıların Şırnak'ın İdil ilçesindeki hedefiyse ilçe Jandarma Komutanlığı'ydı. Bir grup PKK'lı roketatar ve otomatik silahlarla karakola ateş açtı. Ateşe anında karşılık verildi. Teröristler ara sokaklara kaçarak izini kaybettirdi. PKK'lıların yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldı.

ulusalkanal.com.tr

temizlik operasyonu başladı