Gül'den onay sinyali

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, internet ve HSYK yasalarına onaylayacağının sinyalini verdi. Gül, “Tartışmalı noktalarda itirazlarımı yaparım. Ancak kendimi Anayasa Mahkemesi’nin yerine bırakmam koymam” dedi.

Gül'den onay sinyali

CumhurbaşkanıAbdullah Gül, Macaristan ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

HSYK düzenlemesi ve internette sansür yasası ile ilgili konuşan Gül, tartışmalı noktaları Anayasa Mahkemesi’ne bırakacağının sinyalini verdi.

İnternet düzenlemesinde bazı sıkıntılı noktalar olduğunu belirten Gül, tasarının güzel yanlarının da olduğunu savundu.

"TBMM’de kabul edilen düzenlemeye gelirsek. Dedim, birkaç sıkıntılı durum var. Görüşlerimizi paylaştık. Bir yol bulmak için çalışıyoruz. Daha önce çıkan yasada daha ileri olumsuzluklar var ama oybirliği ile olmuş. Birkaç sıkıntılı konu vardı ama bu yasada iyi noktalar hiç konuşulmuyor. Bu iyi şeyler 2 sene önce olsaydı milletvekillerine, bir genel başkana, bir sürü sıradan vatandaşa yapılan şantajlar önlenebilirdi"

Gül, HSYK düzenlemesinde de 15 noktaya itiraz ettiğini belirtti.

"HSYK ile ilgili 15’e yakın sıkıntılı noktayı söyledim. Komisyon ve Genel Kurul’da herhalde bunlar dikkate alınmıştır. HSYK’yı bakana bağlayan düzenlemeler vardı. Başkan seçilirken sıkıntılar vardı. Bunları alıp bakmadan konuşmak doğru değil"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, tartışmalı noktalara itiraz için Anayasa Mahkemesi’ni işaret etti.

"Cumhurbaşkanı olarak ben kendimi Anayasa Mahkemesi yerine de koyamam. Ancak çok aleni gördüğüm noktalarla ilgili itirazlarımı yaparım. Muhalefet partisi zaten başından beri AYM’ye götüreceğini açıkladı. Geleneğimiz de bu şekildedir. Benden önceki Cumhurbaşkanları da ‘lehinde ve aleyhinde tartışmalar olan yasalar konusunda Anayasa Mahkemesi karar verir’ diyorlar"

ulusalkanal.com.tr

abdullah gül hsyk cumhurbaşkanı tbmm